“Atabey’in kötü gidişine ‘Dur’ diyeceğim”

23 Ağustos 2013 15:44

Zübeyde Silleli 2014 yerel seçimlerinde Atabey ilçesinden Belediye Başkan aday adayı olarak resmi başvurusunu yaptı. CHP’den şansını deneyecek olan Silleli, aday gösterilmesi halinde başlıca hedeflerini sıraladı. Silleli’nin aday olmayı düşündüğü başlıca neden ise Atabey’in giderek köy haline dönüşmesi.

19 yıldır Atabey’de yöneticilik pozisyonunda görev yapan Zübeyde Silleli, “Siyasette ben de varım” diyerek CHP’den Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Silleli, özellikle bir ilçede bayan aday adayının olmasının İle göre daha zor olduğunu ancak görevinden dolayı ve ilçe halkının kendisini işaret etmesinden cesaret alarak siyasete atılmayı düşündüğünü ifade etti. Sürekli işçi ve müşterilerle diyalog halinde olduğunu insanların ne istediğini çok iyi bildiğini belirten Silleli, aday gösterilmesi halinde Atabey’i eski güzel günlerine kavuşturmak istediğini vurguladı.

BENİ ZOR BİR GÖREV BEKLİYOR

Atabey’in son dönemde eskiye nazaran çok kötü bir durumda olduğunu, önceden Atabey’in Isparta’daki sayılı zengin ilçelerden biri olduğunu hatta her alanda parmakla gösterilen bir ilçe olduğunu dile getiren Silleli, son 2 dönemde ilçenin önemli gelir kaynaklarının tüketildiğini ileri sürdü.

ATABEY BÖYLE GİDERSE KASABA BİLE OLAMAZ

Bundan dolayı kendini zor bir görevin beklediğini açıklayan Silleli, gazetemize şu açıklamalarda bulundu; “Önceden yeşil Atabey vardı, şuanda her yer kurudu, çorak bir Atabey’e dönüştü. Atabey’den adliye gitti, kimse ses çıkarmadı. Banka var ancak bankada işlem olmuyor. Banka ve Postane de gidecek. Önceden fakülte vardı, şimdi yüksekokula çevrildi. Doğma, büyüme Atabeyli olan ve oranın ekmeğini yiyen ve suyunu içen birisi olarak ilçenin bu durumuna üzülüyorum. Neden benim ilçem böyle olsun? Gidişat böyle devam ederse Atabey köy durumuna düşecek.

Atabey’de kötü gidişatı; Kötü yönetim ve çıkarcılığa bağlıyorum. Aday olarak gösterilirsem ve başkan olursam bir ekibim var. Hazırladığımız projelerle ilçeye hizmet edeceğiz.

Atabay’de 2 fabrika vardı.

BİR ERKEK YAPIYORSA BEN DE BU İŞİ YAPARIM

Ancak bu fabrikalar kapandı. Bu fabrikalarda en az 600 kişi çalışıyordu. Eğer biz orada 10 kişiye bile iş kapısı açabilirsek, ne mutlu bize. O 10 kişi her aileyi 3 kişi hesaplarsak 30 kişiye tekâmül eder. 30 kişinin nafakası çıkmış olur. Bir erkek yapıyorsa ben de bu işi yaparım. Memleketime hizmet etmek için aday adaylığımı açıkladım. Aday aday olmam da Atabey’in günümüzdeki durumu ve ilçe halkının talebi etken oldu. Özellikle bayanlardan aday olmam konusunda büyük talep geldi. ‘Artık kadın başkan istiyoruz’ dediler. Kadınlarımız belediyeye gittiklerinde her şeyi söyleyemediklerini bu yüzden bir kadın başkanı istediklerini söylediler.

2-3 dönem öncesi Atabey çok iyi bir durumdaydı. İnsanların refah düzeyi yüksekti. Bu durum ileriye gideceği yerde kötüye doğru gitti.

İLK HEDEFLERİMDEN BİRİ ATABEY-SENİRKENT ARASI YOL AÇMAK

Atabey’den Senirkent’e bir yol açılması ilçenin geleceği için çok önemli bir olay. Konya üzerinden gelen Senirkent’ten Atabey’e geçecek. İlçe için de böyle bir yol önemli bir kazanım olur.

ÇEKİNECEK BİR ŞEY YOK

Kendisine güvenen, vatanını, şehrini ve insanları seven her kadın siyasi alanda kendisini gösterebilir. Çekinecek hiçbir şey yok. Neden bir erkek çekinmiyor? İsteyen her kadın adaylık müracaatını yapsın. Biz demokratik bir ülkeyiz. Eşim de beni her zaman destekliyor. Kadının aday olması ailesi için de bir gurur kaynağıdır.

İLKİ BEN BAŞARACAĞIM

Isparta’da kadın bir başkan olmadı. Allah nasip ederse ben olmak istiyorum. İlçedeki kadınların yanı sıra erkeklerde destek verdiklerini söylüyorlar. Atabey için CHP ve diğer partilerden aday adayları var. Atabey için seçim çok zor bir süreç olacak. Kazanamazsam bile bir çığır açmış olurum. Arkamızdan diğer kadın adaylar da bu şekilde gelebilir.

ESKİDEN SOKAKTA KADINI ZOR

GÖRÜRDÜNÜZ ŞİMDİ ESNAF OLDULAR

Atabey tutucu bir yer değil. 15 yıl önce Atabey’de kadınlar pazara gitmezlerdi. Önceden 2 kadını Atabey’de zor görürdünüz. Şimdi kadınlar hem alışverişe gidiyor hem de pazar esnaflığı ve diğer alanlarda esnaflık yapıyorlar.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK FARKLI DÜŞÜNCELERİM VAR

Öğrenciler için farklı düşüncelerim var. Öğrenciler ilimiz için çok önemli bunun önemini iyi biliyoruz.”

 

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...