Liselere Sınavsız Kayıt 25 Ağustos’ta başlıyor

26 Ağustos 2013 15:55

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara kayıtlar için verilen süre, cumartesi günü sona erdi. Yine bu tarihten itibaren sınavsız kayıtlar başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 25 Ağustos itibariyle sınavsız kayıt döneminin başladığını bildirdi. Bu anlamda velileri uyarmak istediğini ifade eden Can, ilimizin en başarılı 5 okulunu da açıkladı.

EN BAŞARILISI ÖZEL ALTINBAŞAK BEDRİ AYHAN İÖO

Can, ‘’İlimizde SBS başarısında en iyi başarıyı Özel Altın Başak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu yaptı. Puanı 568.333 iken Özel TED Isparta İlköğretim Okulu 558.115 puan ile ikinci sırada. Ülkü İlköğretim Okulu 500.599 puan ile ilk üçte yer alan devlet okulumuz. Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu ise 475. 246 puanla dördüncü sırada ve Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu 470.713 puan ile beşinci sırada yer alıyor. İlimiz Türkiye genelinde de başarılı bir il. Sınavla kayıt yaptıran ortaöğretimler için kayıt için son gün. Bazı velilerimiz okula gittik bize kayıt yaptırmıyor diyorlar özellikle belirteyim ki sınavsız kayıt tarihi 25 ağustostan sonra başlıyor. Yanı sınavsız kayıt yapacak velilerimiz bu tarihten sonra gidip kayıtlarını rahatlıkla yaptırabilirler” açıklamalarında bulundu.

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...