Şenol’dan kınama

27 Ağustos 2013 16:16

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 26 Ağustos Büyük Taarruz’un yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’da düzenlenen törende gerçekleşen olayları kınadı.

Şenol’un açıklaması şöyle: “26 Ağustos 1922, Kurtuluş savaşının son evresidir.Anadolu’nun düşman işgalinden temizlenmesi için,Türk milletinin tüm varlığı ile kurtuluş mücadelesine katıldığı gündür.

26 Ağustos, Afyonkarahisar-Kocatepe de başkomutan Mustafa Kemal komutasında başlayan harekat 9 Eylül de işgalcilerin İzmir den atılmasıyla son bulmuştur.

26 Ağustos,Türk Milleti için bağımsızlık,özgürlük,ve tarih sahnesinde yeniden var olma mücadelesinin günüdür.

26 Ağustos nedeniyle Afyonkarahisar, Şuhut stadyumunda düzenlenen törenlere Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler katılmak istediler. Stadyumda daha önce yerini alan ve AKP’li oldukları söylenen provakatörler Kemal Kılıçdaroğlu nun gelişini ve konuşmasını yuhaladılar. Beraberindeki halkı stadyum’a polis sokmadı ve vatandaşları copladılar. Kılıçtaroğlu nun konuşması esnasında Rabia selamı ile konuşmayı kesmek istediler.

Bu provakatörce davranışlar Ulusal birlik ve beraberliğe yapılan bir darbedir. Milli Güne saygısızlıktır. Ulusal bağımsızlık mücadelesini hiçe saymaktır.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve yanındaki arkadaşlarına dolayısıyla milli günde Türk Milletine yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz.

 

Bu haber 532 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...