Uçak seferlerinde önce saatler değişecek

27 Ağustos 2013 16:22

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, THY Genel Müdürü Temel Kotil’le yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Başdeğirmen, ilk olarak Isparta-İstanbul arası uçak seferlerinin saatlerinin değişmesi için söz aldıklarını belirtti. Ayrıca THY uçaklarında yolculara gül kremi ve gül lokumu ikramı için de olumlu yanıt alındı.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Isparta-İstanbul arası uçak seferlerinin saatlerinin değiştirilmesi ve haftada 7 güne çıkarılması konusunda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’le görüştü. Geçtiğimiz hafta İstanbul’a giderek isteklerini dile getirdiklerini açıklayan Başdeğirmen, olumlu bir görüşme yaptıklarını ifade etti. Görüşmede uçak doluluk oranlarının ortalama yüzde 60’lara kadar ulaşsa da uçağın şuan ki saatlerinin iş dünyasına ve bölge halkının taleplerine uygun olmadığını dile getirdiklerini ve bunun yanı sıra uçak seferlerinin haftada 7 güne çıkarılması, Hac ve Umre seferlerinin Isparta Havalimanı’ndan yapılması ve uçaklarda Isparta gül lokumu dağıtılması konularını gündeme getirdiklerini belirten Başdeğirmen, “İş dünyamız ve Ispartalı hemşerilerimiz için uçağın ne kadar önemli olduğunu detaylıca anlattık ve hazırladığımız raporu sunduk. Tüm taleplerimizi bildirdik,  bizleri olumlu karşıladı” dedi.

İLK ETAPTA SAATLER DEĞİŞECEK

Görüşme sonrası Kotil’in yakın tarihte Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılan karşılıklı Isparta-İstanbul sefer saatlerinin sabah Isparta’dan,  akşam da İstanbul’dan dönecek şekilde düzenlenebileceğini ifade ettiğini bildiren Başdeğirmen, “Ardından da toplantı sırasında tüm daire amirleri ve birim müdürleriyle görüşerek uçuşların yine sabah Isparta’dan gidecek akşam da İstanbul’dan dönecek şekilde 7 güne çıkarılması yönünde acil çalışma yapılarak biran önce gerçekleşmesi talimatını verdi” diye konuştu.

UÇAKLARDA GÜL LOKUMU VE GÜL KREMİ 

Son olarak Kotil’in küçük ambalajlar içinde tanıtım amaçlı uçaklarda Isparta gül lokumu ve gül kremi dağıtılması taleplerine de olumlu yanıt verdiğini aktaran Başdeğirmen, “Sayın Kotil, yurtiçi ve yurtdışı seferinin düzenlendiği uçaklarda Isparta gül lokumu ve gül kremi dağıtılmasıyla ilgili gerekli birimlere talimat verdi” dedi.

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...