Malatya’dan gelen sporcular Eğirdir’i sevdiler

28 Ağustos 2013 15:57

Türkiye Anadolu Yüzme Kupası için Isparta’ya müsabakalara gelen Malatyalı sporcular, konaklamak için Eğirdir’i tercih ettiler.

Bay, bayan 400 sporcunun katıldığı müsabakalar, Isparta yüzme havuzunda yapıldı. Malatya Gençlik Spor ve Su Sporları Kulübü’nden yüzme antrenörü İsmail Kemal Acar, Biatlon Millî takımının sporcusu Türkiye 3.sü ve Avrupa 4.sü olan Pentatlon Antrenörü Vahap Karaaslan, Yüzme Antrenörü Necati Özer’in başlarında bulunduğu 7 kişilik Malatya takımında millî sporcular da bulunuyor.

İspanya ve Bugaristan’daki müsabakalara katılan modern pentatlon Millî Takımı’ndan 16 yaşındaki Furkan Aknar (yıldız A) 14 yaşındaki Hayrettin Kıvanç (yıldız B), “Biz Eğirdir’i çok sevdik. Burada nefes alıyoruz. Bizimle ilgilenen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Malatya’dan gelen antrenör ve sporcular, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in yakın ilgisi ve sıcak davranışlarına karşılıksız bırakmayarak Belediyeye ziyarette bulundular.

Gelecek sene Eğirdir Su Şenlikleri’ne davet edildiklerinde Malatya’dan Eğirdir’e gönüllü ve severek gelebileceklerini belirten Antrenörler, Eğirdir’i görmek ve Eğirdir’de kısa da olsa kalmaktan çok memnun olduklarını belirttiler.

Başkan Özmeral’in Eğirdir’le ilgili yaptığı açıklamalar ve misafirperverliği Malatya’dan gelen misafirleri, sporcuları memnun etti.

Ziyaret sırasında çarşı esnaflarından Ümit Günay’ın da misafirlere rehberlikte bulunması Başkan Özmeral’i sevindirdi. Son günlerde İç ve dış turizm bakımından hareketliliğin görüldüğü Eğirdir’de esnafların yüzünün güldüğünü belirten Başkan Özmeral, “Selçuklu Şehri Eğirdir’imizin yaşanabilir ve tercih edilebilen hale gelmesi hepimizi sevindiriyor. Eğirdir’e çok kişinin gelmesi berekettir” dedi.

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...