Et ve süt kurumu ile sözleşmeli besicilik dönemi başlıyor

28 Ağustos 2013 15:59

Et ve Süt Kurumu (Piyasa Düzenleme ve Denetleme) Denizli Kombina Müdürü Mustafa Kıraç ve Kombina Müdür Yardımcısı Akın Varol, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ve bazı hayvan işletmelerini ziyaret ettiler.

Kombina Müdürü Mustafa Kıraç ve Kombina Müdür Yardımcısı Akın Varol ilk olarak İl Müdürü Cenk Şölen’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Arif Taşagiren, Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Tarım Kooperatifleri Birlik Başkanı Mahmut Barış Aydın  ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ile bir araya gelerek Isparta’da hayvan Yetiştiriciliği yapan işletmelerde bir takım görüşmeler yaparak bilgi alış verişinde bulundular.

Ziyaretler çerçevesinde Yazısöğüt Köyünde bulunan işletmeci Tahsin Bölükbaşı ve Remzi Akol’a ait hayvan ağırları gezilerek işletme sahiplerinden bilgi alan Kombina Müdürü Kıraç, “Bizler Et ve Süt Kurumu olarak Denizli İlinde yeni kurulacak olan Et Kombina Fabrikamızın tanıtımı ve bölge işletmecilerimizi tanımak için geldik. Sizlerle de görüşme nedenimiz öncelikle bölgeyi tanımak ve işletmecilerimizin emeğinin karşılığını alabilmelerini sağlamak, fabrikamızın kesim yapmaya başlamasından sonra da Sizlerle sözleşme yaparak emeğinizin tam karşılığını almanızı sağlamaktır” dedi. Kıraç şöyle devam etti;  “İlimizde kurulacak olan Kombina et fabrikasında kesilen her hayvan için kg başına devlet desteği bulunmaktadır. Isparta ve diğer Bölge İllerde de Sözleşmeli Besicilik için alt yapı oluşturmak maksadı ile tüm İllerde bu tür ziyaretler yapmaktayız. İşletmecimizle sözleşme yapılarak üreticinin beslediği kasaplık hayvanları Pazar arayışına girmeden fabrikamızda değerlendirebilecektir. Bizlerde gördük ki Isparta Hayvancılığı gelişmekte olup, et imalatında yüksek bir potansiyele sahip bir İl, bu amaçla Kurumumuzu burada duyurmak ve tanıtmak, bölgeyi tanımak ve sözleşmeli besiciliğin faydalarını aktarmak için burada bulunmaktayız, fabrikamızın hem milli ekonominin hem de bölge üreticisinin gelişmesi için önemli katkı sağlayacağı kanaatindeyim”.

Daha sonra Gönen Gümüşgün Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Gülköy Et Entegre Tesisleri yerinde ziyaret edilmiş olup, işletme sahibi iş adamı Ahmet Eski ile bir araya gelerek işletme hakkında bilgiler alan Mustafa Kıraç, beraberindeki heyet ile birlikte ziyaretlerini tamamlamışlardır.

 

Bu haber 1526 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...