Isparta simgesine kavuştu

28 Ağustos 2013 16:01

Türkiye’nin ve Dünya’nın Isparta’yı güller diyarı olarak tanınmış ve kendisini öyle tanıtmıştı. Ancak adı alan ancak simgesel olarak kendi varlığını gösteremeyen gül sonunda bu simgesine kavuşmuş oluyor. Isparta’da Belediye tarafından yapılan ve Türkiye’nin en büyük etnografya müzesi olacak olan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya müzesine 3 tane dev Isparta Gülü monte edilecek. Müze hem tarihi ve kültürümüzü yansıtırken, şehrin simgesini de üzerinde taşımış olacak.

Asfalt şantiyesinde bulunan gül anıtları tırlarla müze alanına yaklaşık 3 saatte getirilebildi. Bir gül anıtının9 mt çapında olması yolda geçişlerde zaman zaman zorluklar yaşandı. Zabıta ekipleri eşliğinde asıl yerine getirilen güller yerine monte edilmeye başlandı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gül anıtlarının müzenin üzerine konulmasını da yakından takip etti. Günaydın tenkit edenlere de cevap verdiği açıklamasında, “günlerce konuşulan ve bilir bilmez yapılan tenkit yapılan güllerimiz bugün gerçek yerine konuluyor. Müzemizin üzerine üç gül heykeli yerleştireceğiz. Müzemizi bildiğiniz gibi 30 ağustosta törenle hizmete açacağız. Ancak güllerimizin ana gövdesi yerleşmiş olacak fakat yaprak ve diğer materyallerin montajlanması 10 gün daha devam edecek. Bu güllerimiz Ispartamızın sembolü olacak. Tarihimizi ve değerlerimizi aynı binada sembolleştirmiş olacağız. Geleceğimize ışık tutacak olan bu müzemiz şehrimizin de simgesini üzerinde taşımış olacak” dedi.

 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...