Öğrencilerle veliler karşı karşıya geldi

28 Ağustos 2013 16:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafete getirdiği özgürlük öğrencilerle velileri karşı karşıya getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okullarda yapılan anket çalışmalarında velilerin yüzde 90 oranında tek tip kıyafet istediğini buna karşılık öğrencilerin yüzde 90’ının da serbest kıyafeti tercih ettiğini söyledi. Can, kendisinin de serbest kıyafeti savunduğunu bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi okul idarecilerinin kılık kıyafetle alakalı yaptıkları anketlerin sonuçlarını açıkladı. Anketten ilginç bir sonucun ortaya çıktığını belirten Can, velilerin tek tip kıyafet istediği buna karşılık öğrencilerin de serbest kıyafeti tercih ettiğini söyledi.

DEMOKRATİK HAKLARIN OYLAMAYA

SUNULMASI BENCE DOĞRU DEĞİL

Bu noktada önemli bir yoruma imza atan Can, “Demokratik hakların oylamaya sunulması bence doğru değil. Bir tarafta ne giyeceğimiz dayatılıyor bir tarafta ise serbest bırakılıyor. Benim tercihimde bir başkasına dayatma yok. Ama onların tercihinde bir başkasına dayatma var” dedi.

KIYAFET SERBEST OLMALI

Okullarda serbest kıyafet uygulamasının doğru bir uygulama olduğu kanaatinde olduğunu bildiren Can, “Bu konuda veli ve öğretmenler çocuklar arasında zengin fakir ayırımı olacağını belirtiyorlar. Kimse kimseyi kandırmasın bu ayrımcılık zaten adrese dayalı kayıt ile yapılıyor. Aynı bölgede oturan ailelerin, ekonomik koşulları da aynı oluyor. Kim kimi kandırıyor? Serbest kıyafet uygulamasının çocuklar arasında bir ayrımcılığa sebep olacağına inanmıyorum. Ayrıca serbest kıyafetin uygulanması sorusunu velilere değil öğrencilere sormalıyız. Çünkü bu kıyafetleri onlar giyecek. Bazı okul müdürleri de okul forması sayesinde dışarıda öğrencilerini tanıdıklarını söylüyorlar. Okul formasını tanımayın, öğrencileri tanıyın” diye konuştu.

 

Bu haber 664 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...