Akıllı Telefon Uygulaması İle Turist Çekecek

29 Ağustos 2013 15:55

Antik yolların sayısal haritaları akıllı telefon uygulaması haline getirilip turist çekilecek.

Turizmi 12 aya yaymak ve turizm çeşitliliği yaratmak hedefiyle güzergahları güncellenen Likya ve St. Paul yollarının haritası, akıllı telefonların uygulamalarından görülebilecek, yönlendirme levhalarında da bölge hakkında bilgi veren QR kodları (iki boyutlu barkod) yer alacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteğiyle güzergahını Kültür Rotaları Derneği'nin çıkardığı St Paul Yolu'nun sayısal haritasının akıllı telefonlardan görülebilmesi, yönlendirme levhalarına QR kodlarının koyulması ve kitabın hazırlanmasına, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü 70 bin TL doğrudan faaliyet desteği verdi. Derneğin başvurduğu ABD'deki apple uygulamaları merkezindeki prosedürler bitmek üzere. Güzergah, en fazla bir ay sonra akıllı telefonlardan görülebilecek.

ÇEKİM MERKEZİ

Perge'den başlayıp Manavgat, Köprülü Kanyon, Eğirdir gölü üzerinden Yalvaç'a uzanan St. Paul Yolu'nun, konaklama, sağlık, yeme-içme gibi gereklilikleri tamamlandığında binlerce Hıristiyan turistin çekim merkezi haline gelmesi ve Likya Yolu'ndan daha büyük katkı sağlaması bekleniyor.

BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Projeye geçen ay başladıklarını ve en fazla bir yıl içinde tamamlanacağını açıklayan BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, sonraki aşamada Likya Yolu'na da akıllı telefonlardan sayısal haritalarının görülebilmesi ve QR kodlamalarının yapılacağını söyledi. Özyürek, turizmin gelişmesine etkisi olacak fikirlere açık olduklarını ifade etti.

 

 

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...