Arabuluculuk’ta adım adım

29 Ağustos 2013 16:01

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), Türkiye genelinde Arabuluculuk Eğitimlerine devam ediyor.

Uzman eğitim kadrosuyla Arabuluculuk Eğitimleri sunan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, 4 farklı ilde açtığı kursları tamamladı. Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş ve 5 yıl kıdem sahibi olan kursiyerlere Arabuluculuk Eğitimleri veren YBEM, Türkiye geneli üniversitelere açılmayı hedefliyor.

HEDEF 27 ÜNİVERSİTE

4 ilde eğitimlerini tamamlayan ve kısa sürede büyüyen ‘Arabuluculuğun’ yanı sıra uzman kadrosuyla da göz dolduran YBEM’in hedefinde 27 üniversite var. Arabuluculuk eğitimi almak isteyenler YBEM sayesinde kendi illerinde veya yakın çevre üniversitelerinde isteklerine ulaşabilecek.

İŞTE O 27 ÜNİVERSİTE;

-           İstanbul

-           Sakarya

-           Çanakkale

-           Bursa

-           Balıkesir

-           Kütahya

-           Manisa

-           İzmir

-           Aydın

-           Uşak

-           Eskişehir

-           Ankara

-           Afyonkarahisar

-           Denizli

-           Isparta

-           Burdur

-           Antalya

-           Muğla

-           Konya

-           Mersin

-           Adana

-           Kayseri

-           Samsun

-           Malatya

-           Gaziantep

-           Trabzon

-           Erzurum

ARABULUCULUK NE DEMEKTİR?

Arabuluculuk, günümüzde dostane yollarla uyuşmazlık çözüm yöntemleri içinde en yaygın olarak bilinen ve uygulanan uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

ARABULUCU KİMDİR?

Arabulucu, sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getirerek onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini ve aralarında iletişim sürecinin kurulmasını sağlamaya çağlayan tarafsız üçüncü kişidir.

ARABULUCU TAM OLARAK NE İŞ YAPAR?

Arabulucu, bu süreçte karar veren kişi değildir. Hatta taraflara herhangi bir çözüm de önermez. Taraflar uyuşmazlığı kendileri uzlaşarak çözerler. Arabulucu, tarafların aralarındaki asıl uyuşmazlığı ve menfaatlerini tespit ederek bu konularda tartışmalarını ve çözüm bulmalarını sağlamaya çalışır. Burada taraflar kendi çözümlerini kendileri üretirler ve bunu yaparken birbirlerini anlamaya çalışırlar.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...