“Yolun bitmesi için daha kaç kişi ölecek”

29 Ağustos 2013 16:13

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Karayolları tarafından ihale edilen ve sorumluluğu Karayollarına ait olan çevre yollarının yapımının ne zaman biteceğini sordu. Kot hesabı yapılmadan yapılan bu çevre yollarının bir sürü sorunlarla yapıldığını ileri sürdü. Davraz mahallesinde bulunan ve Antalya’ya ulaşımı sağlayan çevre yolundaki sorunların İstanbul yolunda da yaşanmamasını istedi. Bilindiği üzere geçmiş günlerde yağan aşırı yağışlarda yolda bulunan deşarj kanallarının olmaması nedeni ile yolun üstünde kalan binalar sular altında kalmıştı. Belediye Başkanı Günaydın bu sorunun İstanbul yolunda da oluşmaması için tedbiri şimdiden aldı. İstanbul çevre yolunda yapılan asfalt kaplama öncesi yağmur sularının birikmemesi için belli aralıklarla deşarj boruları yerleştiriyor.

Günaydın ayrıca yapım aşamasının çok uzun sürdüğünü bu yüzden trafik kazalarının arttığını hatta bu kazaların ölümlü olmaya başladığını belirterek, bu yolun üç yılda değil iki günde bitirilmesi gerektiğini savundu.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “şehir merkezinden çünür mahallemize kadar belli aralıklarla aşırtma boruları koyuyoruz.  Bu borularımız yağan aşırı yağışlarda oluşabilecek sel sularını yolun üzerine geçmeden alttan doğal kanala geçmesini sağlıyoruz. Aslında bu aşırtmaları karayollarının kendisi yapması gerekiyor. Bildiğiniz gibi bu aşırtmalar davraz mahallemizde bulunan çevre yolunda da yapılması gerekiyordu. Yapılmadı. Şimdi orada büyük masraflar yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız. İstanbul yolumuzda da bu sorunu yaşamamak için kendi görevimiz olmasa bile bu hataların olmaması için baneneleri bırakarak burada deşarj boruları yerleştiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı ayrıca yolda yapılan çalışmaların uzun sürmesi nedeni ile sitemlerini belirterek yolun bir an evvel bitmesi için yetkilileri uyardı.

“Burada çalışma yapanlar bizim yaptığımız yolları görmüyorlar mı? İki günde tamamlıyoruz. Karayollarının yaptığı buradaki asfalt kaplama çalışmaları yıllarca devam ediyor. Bu yolu kullanan yabancı plakalı araçlar bize telefon açıyor ve yolun bir an evvel yapılmasını istiyorlar. Bazen içimden bu yolun kasti olarak yapılmadığı aklıma geliyor. Çünkü bu yolun yapılmamasının semeresini belediyemize yüklemeye çalışıyorlar. Buradaki sorunu yarın (bugün) görevine başlayacak olan yeni valimize de aktaracağım. Valimizin de AK Parti Milletvekillerine dikta ettirerek yolun bir an evvel bitirmesini sağlarlar. Öyle kof kof konuşmakla bu işler yürümez. Bu yolun kapalı olduğu günlerde gün geçmiyor ki trafik kazası olmasın. Hatta ölümlü trafik kazaları da yaşanmaya başladı. Bunun sorumluluğunu üstlenen vekillerin de bir an evvel buna müdahil olmaları ve bu ölümlerden sorumludurlar. Öyle medyaya çıkarak laf atmakla olmuyor. Başaramıyorlarsa bu görevi bize versinler bakın üç günde bu yolu nasıl hizmete açıyoruz görsünler” dedi.

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...