’ Gül Yolu ‘ Projesi hayata geçiriliyor

29 Ağustos 2013 16:17

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta, Antalya ve Burdur’u da içine alan komplike bir kültür rotası hazırlığı içinde olduklarını bildirdi. Yeni rotayla birlikte bölgemize gelen turistin 3 ili de görme imkânı bulacağını belirten Kılıç, “Gül Yolu Projemizi de hayata geçirmek istiyoruz. Bundan sonra coğrafyamızın diline göre hareket edeceğiz” dedi.

Isparta yeni kültür rotasına kavuşmak için gün sayıyor. Bu rota sayesinde Antalya ya da Burdur’a gelen bir turist aynı zamanda Isparta’yı da ziyaret etmiş olacak. Bu sayede ilimizin turizm potansiyeli artırılmaya çalışılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, artık turistlerin mass turizm yani deniz, kum ve güneşten sıkıldığını, buna alternatif olarak doğa turizmi arayışına girdiğini bildirdi. Isparta’nın da eko-turizm ve spor turizmi bakımından önde illerden biri olduğunu ve bu potansiyelini harekete geçirmek için yeni bir kültür rotası çizeceklerini dile getiren Kılıç, şunları söyledi; “Isparta’da kültür turizmi rotaları hazırlıyoruz.

GÜL YOLU PROJEMİZ VAR

Bölgemize gelecek olan yerli ve yabancı turistler için Sagalassos ile Yalvaç Antik Kenti arasında bir kültür rotası hazırlıyoruz. Bu kültür rotası içerisinde Sagalasssos, Isparta şehir merkezindeki tarihi alanlar, gül ürünleri satış mağazalarımız, hamamımız, yöresel yemeklerimiz, Eğirdir ve Yalvaç’taki güzelliklerimizin tanıtımı için günübirlik ve 2-3 günlük olmak üzere kültür rotası hazırlıyoruz. Ayrıca mayıs aynının ortasından haziran ayının sonuna kadar olan gül zamanında Güneykent Kasabası, Senir Kasabası ve şehir merkezindeki gül fabrikalarında gül turizmi konusunda Gül Yolu Projesi hazırlanmaktadır. Bu konuyla ilgili yerel yönetimlerle görüşmeler halindeyiz. Bu coğrafyanın dili hangi turizme elverişli alanları ortaya koyuyor ise bunları sporla birleştirerek, ilimizde turizm konusunda birçok aktiviteler, yatırımlar yapılarak bir turizm ekonomisi oluşturmak istiyoruz. Bu şekilde var olan potansiyeli, turizm aracılığıyla ekonomiye kazandırmış olacağız.

DOĞANIN ORTASINDA ALANLAR OLUŞTURMALIYIZ

Doğaya ve tabiata yönelik ekoturizm anlayışla birlikte bir kayış var. Dünyadaki turizm olgusu ağırlığını yüzde 70 oranında Mass turizmi olan deniz, kum ve güneş oluşturuyor. Bu olgu artık dünyada değişmeye başlıyor. Doğaya ve çevreye doğru bir yöneliş var. O yüzden kıyılar dışında tatillerini geçirmek isteyenler için doğanın ortasında alanlar oluşturmalıyız. İlimizin bu potansiyelini çok iyi değerlendirmeliyiz.

Bu haber 849 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...