Çiftçiler, elma İçkurdu ile mücadele konusunda bilgilendirildi

30 Ağustos 2013 15:35

27 Ağustos 2013 tarihinde Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün organize ettiği teknik gezi kapsamında teknik elemanlardan ve çiftçilerden oluşan 30 kişilik grup kurumumuzu ziyaret etti.  1 günlük program kapsamında; Teknik Koordinatör Hüseyin Akgül açılış konuşması ve kurum tanıtımı yaptı.

Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Zir. Yük Müh. Mesut İşci;  Meyve bahçelerinde görülen hastalık ve zararlılar ile elma yetiştiriciliğinin en önemli zararlısı olan Elma İçkurdu nun mücadelesi ve zararlının farklı dönemleriyle ilgili laboratuar ortamında bilgi verdi. Bu zararlının mücadelesinde, dünyada 1990’lı yıllardan itibaren geniş alanlarda kullanılan, ülkemizde ise 2000’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlanılan bir yöntem olan, kalıntı riski olmayan ve güvenle kullanılabilen Çiftleşmeyi Engelleme Yöntemi’ nin(Şaşırtma Tekniği) uygulanması ve yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. 

Sumitomo firmasından programa katılan Abdullah Güzel  ve Cem Benlioğlu  bu ürünleri ile ilgili tanıtım yaptı.

Daha sonra kurumumuza ait laboratuarların gezilmesinden sonra bu yöntemin uygulandığı parseller gezildi.  Aynı zamanda Dr. Ersin Atay yetiştiricilikle ilgili arazide bilgi verdi. Daha sonra biyoteknik yöntemin uygulandığı Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı Köyündeki elma bahçeleri gezilmesiyle program sona erdi.

 

Bu haber 766 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...