“Isparta’ya bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşacağım”

30 Ağustos 2013 15:52

Son Valiler Kararnamesiyle Isparta’ya atanan Vali Vahdettin Özkan, dün görevine başladı. Özkan, makamına oturduktan sonra ilk açıklamasını yaptı ve Isparta’ya bakış açısını ortaya koydu. Özkan, “İlk olarak strateji ve politikaları belirleyeceğiz. Ardından bilimsel bir yaklaşımla şehrin sosyoekonomik kalkınmasını sağlayacağız” dedi.

Vali Vahdettin Özkan, dün resmi karşılama töreni ardından Isparta’daki görevine başladı. Törene, Isparta protokolünün tamamı katıldı.

İLK ÖNCE CAN’I ZİYARET ETTİ

Vali Özkan karşılama töreni öncesi geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Vali Vekili Niyazi Can’ı hastanede ziyaret etti. Ardından Valiliğe gelen Özkan, gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.

KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA HEPİMİZ SEFERBER OLMALIYIZ

Isparta’ya Türkiye’nin bütün Anadolu şehirlerinde olduğu gibi katılımcı bir anlayışla hizmet etmek gerektiğini belirten Özkan, “İlk günde bilimsellik, verilere hâkimiyet, o verilere hâkimiyet neticesinde yapılan analizler sonucunda strateji ve politikaları belirleyeceğiz. Öncelikle tüm mesai arkadaşlarımız ve Ispartalılarla birlikte oturup, tüm doneleri masanın üstüne koyarak, sağlıklı ve bilimsel bir analiz yaptıktan sonra yapacaklarımızı kararlaştıracağız. Yönetimi iyileştirme ve şehrin sosyoekonomik kalkınmasını sağlamaya yönelik stratejimiz şudur; Bu stratejileri besleyecek plan ve projelerimiz de budur şeklinde bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Onun dışında ezbere şunu şöyle, bunu böyle yapacağız anlayışı bilimsel bir anlayışta olmayacaktır” diye konuştu.

TEMEL DEĞERLERİMİZ OLMAZSA OLMAZLARIMIZ OLACAK

Öte yandan geçmişten gelen birikimlerin kendisi için önemli olduğunu bildiren Özkan, “Isparta halkına hizmet sunma noktasında çalışmalarımız olacak. Bunu da insan odaklı, katılımcı bir yönetim anlayışı ile bu hizmetleri elbirliğiyle ortaya koyacağız.

52 belediyesi, 174 köyü ve şehir merkezleriyle insan odaklı kamu hizmetlerinin sunumu için elbirliği ile çalışacağız. Bunu yaparken elbette bizi bağlayan, bize yön veren Anayasamız, hukuk sistemimiz, evrensel hukuk normları ve temel insan hakları ile Anayasamızda ifadesi bulunan temel değerlerimiz olmazsa olmazlarımız olacaktır. Daha önce devletin, hükümetin ve parlamentomuzun istisna etmiş olduğu temel düzenleyeceği normlar elbette ki faaliyetlerimizin çerçevesini belirleyecektir.  Bunun altını dolduracak proje ve çalışmaları elbirliği ile yapacağız” şeklinde konuştu.

ISPARTA’YA ATANDIĞIMA MUTLU OLDUM

Son olarak Isparta’ya atandığı için mutlu olduğunu dile getiren Vali Özkan, “İlk defa Isparta’ya geliyorum. Şu anda ezbere konuşmak istemiyorum. Isparta’nın potansiyeli, tarihi, kültürü, sosyoekonomik değerleri, kalkınmaya yönelik temel unsurları nelerdir? Ayrıca bunları nasıl organize edebilir ve sonuç odaklı projelere döndürebiliriz? yönünde çalışmalar yapmamız lazım. Bunu yaparken de mesai arkadaşlarımız, Isparta halkı ve basınla birlikte yapmalıyız. Ondan sonra net açıklamalarımız olabilir” ifadelerinde bulundu. 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...