Av sezonu 17 Ağustos´ta açıldı

31 Ağustos 2013 12:18

Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 2013-2014 Av sezonu, 17 Ağustos Cumartesi günü başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü; Merkez Av Komisyonunun yeni sezon kararlarına ilişkin bir açıklama yaptı..

Yeni Av Sezonu'yla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Merkez Av Komisyonu'nun 16 Mayıs 2013 tarihinde toplandığı ve alman kararların 26 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Karar gereği 2013-2014 Av Dönemimde avlanma; Batı Akdeniz, Marmara, Güney Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 17 Ağustos 2013 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, leşkargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. 2013-2014 Av Döneminde avına izin verilen diğer av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre olup bu süreler içinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbest bırakılmıştır. Ancak yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir" denildi.

İZİN VERİLEN AV HAYVANLARI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümün açıklamasına göre avına izin verilen av

hayvanlarından bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitleri şöyle:

Kuşlar için; Bıldırcın:10, üveyik:8, karatavuk: 3, çulluk-sakarmeke:4, tahtalı-sakarca kazı: 3'er, suçulluğu (bekasin):l, kınalı, kum, kaya ve çil kekliği: toplamda 2, (bu av sezonunda çil keklik sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan,  İğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Afyonkarahisar,   Malatya,   Erzurum,   Van  ve   Tokat  illerinde   avlanacaktır),   yeşilbaş,  kirik (çamurcun), elmabaş patka, çıkrıkçın: toplamda :6

Memeliler için: Yaban tavşan:  1, Adatavşanı, yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı

başına): T şer, yaban domuzu (sürek avında avcı başma),(sürekçiler av yapamaz): 2, Çakal: 1,

Tilki: 2 olarak belirlendi.

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...