Isparta’dan EXPO’ya ağaç gidiyor

31 Ağustos 2013 12:23

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Antalya’da düzenlenecek olan EXPO 2016 için Isparta’dan 3 çınar ağacın bölgeye nakledileceğini bildirdi. Anıtsal özelliği bulunmayan bu ağaçların Aşağı Gökdere Köyü’nden seçildiğini ifade eden Değirmenci, “Endişelenecek bir durum yok”

Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO Fuarı’yla ilgili çalışmalar sürerken, Isparta’dan da bölgeye çınar ağaçları istenmişti. Daha önce gündeme getirilen konuda anıtsal çınar ağaçlarının seçildiği duyurulmuştu. Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, EXPO yetkilileri ile yaptıkları yazışmalar sonucunda çınar ağaçlarının belirlendiğini dile getirdi. Değirmenci, “Eğirdir Orman İşletmesine bağlı Aşağı Gökdere köyünde 3 adet çınar ağacı belirlenmiş. Belirlenen ağaçları tek tek kontrol ettik. O ağaçların anıtsal bir özelliği yok. Ama değişik formları var. Örneğin bir tanesinden 3 tane çatal çıkmış. Ama kesinlikle anıtsal özelliği aradığımız ağaçlardan değiller. Onun için o ağaçlara müsaade edebileceğiz. Bu konuda EXPO ile yazışmalar devam ediyor” dedi.

ANITSAL OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Belirlenen ağaçlara kuvvetli dal budaması işlemi uygulayacaklarını belirten Değirmenci, “Daha sonra alabildikleri toprakla birlikte götürüp, istedikleri alana dikecekler. Dikildikten sonra güzel bir şekilde sulanması gerekir. Yapraklı ağaç olması nedeniyle taşındıktan sonra yeni yerinde tutma olayı da gerçekleşir. Bizim için sevindirici tarafı anıtsal özelliği olan ağaçlar olmaması” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...