CHP 89’ncu yaşını Hükümet Meydanında kutlayacak

7 Eylül 2012 19:34

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol, partililerinin kuruluşunun 89. yılı nedeniyle 9 Eylül Pazar günü tüm Ispartalıları hükümet meydanına kutlamaya davet etti.

İl Başkanı Vedat Şenol: “Bu yıl kutlamaları Isparta’da da yapacağız. 9 Eylül Pazar günü saat 11.00’de tüm partililerimizi ve hemşerilerimizi hükümet meydanına davet ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol, Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlandığı 9 Eylül tarihinin 90. yıl dönümünde ve CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede ülkesine sahip çıkmak isteyen herkesi partisine çağırdı. 

9 Eylül günü Milli  Mücadelemizin zaferle sonuçlandığını belirten Şenol, “Emperyalist uşakların denize döküldüğü ve kurtuluşa erdiğimiz günün 90.yıldönümü kutlu olsun. Bugün 9 Eylül,"Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ve tam Bağımsızlık için,"Ya İstiklal, Ya Ölüm" kararı alınan Sivas Kongresini birinci kongresi sayan Halk Fırkası’nın yani Cumhuriyet Halk Partisinin 89. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bu gün ulusal tarihimiz için özel bir gündür. Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra Anadolu’nun dört bir tarafı emperyalist güçlerce fiili işgale uğramıştır. İşgale karşı Ulusal Bağımsızlık Mücadelemize dayanan partimiz, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin devamıdır. İlk genel başkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, saltanat ve hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyetin ilanı ile ulusal birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır Eğitim ve Hukuk sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ülkemizi tüm alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak Devrimlerin yapılması ile, ulusal sanayi ve ekonomimizin gelişmesine ve sosyal alanda aydınlanmaya öncülük etmiştir. Partimiz çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir” dedi.

Partiyi kuranların ulusal bağımsızlık mücadelesinin eşsiz kahramanları olduğunu kaydeden Şenol, “.Dünyada devlet kuran tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi bu gün kuruluşunun 89.yılını kutlamanın sevincini yaşamaktadır. Günümüzde Büyük Ortadoğu Projesi ve bu projenin eşbaşkanı olan işbirlikçi ve Emperyalistlerin amacı Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü parçalamaktır. Dün olduğu bugünde işgalci, bölücü, sömürgeci emperyalist güçlerin karşısında sağlam ilkeleri ve inancı ile Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Bu nedenle ülkesine sahip çıkmak isteyen vatanseverleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet ediyoruz. Başta kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren ve oy veren tüm partililerimizi  saygı ile anıyoruz” diye konuştu. 

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...