Patronlar pazar araştırması yapmıyor!

31 Ağustos 2013 12:25

Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA) Genel Koordinatörü Mustafa Geysoğlu, Isparta’nın öğrenci ve asker şehri olması dolayısıyla pazar araştırması konusuna ağırlık vermediğini bundan dolayı da mevcut pazarın sürekli küçüldüğüne dikkat çekti.

Isparta’nın bir alanda daha sınıfta kaldığı ortaya çıktı. Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (BASA) Genel Koordinatörü Mustafa Geysoğlu, Ar-Ge faaliyetlerinde oldukça gerilerde yer alan Isparta’nın pazar araştırması konusunda da ilgisiz olduğunu söyledi.

İNSAN POPÜLASYONU GİDEREK AZALIYOR

Isparta’nın öğrenci ve asker şehri olarak görülmesinden dolayı pazar araştırmasının pek talep görmediğini dile getiren Geysoğlu, “Sanayi olmayınca buradaki insan popülasyonu da giderek azalıyor. Pazar gittikçe küçülüyor. Pazar araştırması olması gereken bir şey. Ayrıca bir ürün satıyorsunuz, bunun memnuniyet araştırması yapılması gerekir. Olması gereken aslında budur” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle Isparta’nın marka olduğu birkaç sektörde bu tür çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çeken Geysoğlu, “Pazar araştırmasından ziyade memnuniyet araştırması da olması gereken bir şey. Bir ürünü sattığınızda geri dönüşümünü almak için bunun araştırmasının yapılması gerekir. Araştırmaların dışında projelerde yapıyoruz. İnsanlar proje hazırlayacağı zaman bir ham madde kaynağı, üretim ve pazarının olması lazım. Biz proje yazdığımız zaman karşımızdaki kişiye istediği takdirde danışmanlık hizmetini de verebileceğimizi söylüyoruz. İster üretim, isterse pazar kısmı olsun danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Alanında uzman kişilerle çalışıyoruz. Bunun da avantajını yansıtıyoruz. Ulusaldan ziyade uluslararası pazarlara girebilmek için buradaki pazarın gelişmesi girişimcilerin yararına olan bir şey” diye konuştu.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...