SADIK GÜNEŞ’İN VEFATI

31 Ağustos 2013 12:25

Şevket DEMİREL

 

22/08 / 2013

SADIK GÜNEŞ’İN VEFATI

 

21 Ağustos 2013 Çarşamba günü Sadık Güneş vefat etti. Sadık Güneş benim dayımın oğludur. Yaşlarımız aynıdır.

Sadık Güneş, 1938 yılında İslamköy İlkokulu’ndan mezun oldu. Aynı sınıfta, mezuniyet sonrası, beş arkadaş nerede okuyacağız diye düşünmeye başladık. Zira, ilde bir tek ortaokul vardı. 1932-1940 dünya krizinde, Isparta’da, babalarımız bizi ortaokula gönderecek mali güce sahip değildi. Ağabeyimin babama baskısı; “Şevket’i Isparta’da ortaokula mutlaka yollayalım” şeklinde idi.

Biz üç arkadaş, 1938 yılında ortaokula kaydolduk. Sadık gelemedi. Fakat Güneş için şans patladı. 1940 yılında Milli Eğitim Köy Enstitüsü hayata girdi. Sadık Güneş, Babası Vehbi Güneş’le birlikte İslamköy’den eşeğe binip Gönen’de açılan okula geldiler ve Enstitüye kaydoldu. Buradan öğretmen olarak mezun olup, iki yıl öğretmenlik yaptı.

Bu arada, Gönen Köy Enstitüsünün “Hasan Oğlan Yüksek Okulu” açıldı. Güneş, orayı kazandı. Orada okurken, Enstitüler fesih oldu (1946) Bakanlık, Hasan Oğlan Yüksek Okulu öğrencilerini Ankara Erkek Teknik Meslek Öğretmen okuluna devretti. İki sene sonra, aynı okuldan orta öğretim hocası olarak mezun oldu. Bu dönemde  müfettişlik görevinin sonunda, 1965 yılında “Isparta Milli Eğitim Müdürü” oldu. 1975 yılında tekaüt oldu. Bu arada Gülbirlik Genel Müdürlüğü’nü de yaptı. Tekaütlüğe hazır değildi, sıhhi sebeplerle de uğraşarak, yeni hayatını tanzim edemedi.

 

Burada, hep tavsiye ettiğimi şu hususu tekrarlamak istiyorum:

Tekaütlük hayatınıza bir meşgale hazırlayınız. Aksi halde; her an Azrailin listesine girer, çıkarsınız. Hoca, listeye 16 Ağustos 2013 Cuma günü girdi ve çıkamadı. Sevenlerinin dualarıyla, 21 Ağustos 2013 Çarşamba günü ikindi namazını müteakip, köyünün çamlarla donatılmış Aile Mezarlığın’da toprağa verildi.

 

İyi bir eğitimci idi. Allah rahmet eylesin.

 

 

Bu haber 993 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...