“Onu hiç say, buna gitme. Peki, nasıl iş bulacağız?”

31 Ağustos 2013 12:26

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, geçtiğimiz günlerde Isparta’daki birçok önemli firmanın işçi bulamadığı için ilimizi terk etmek zorunda kaldığını belirtmiş ve durumun vahametini ortaya koymuştu. Ergin şimdi de mevcut firmaların eleman bulamadığı için mecburen vasıfsız işçi çalıştırmak zorunda kaldığını bildirdi.

Isparta’nın işgücü piyasası gün geçtikçe sıkıntılı bir sürece giriyor. Verilere göre Ispartalı iş seçiyor. Yani aradığı işi bulamayan birçok kişi ya çalışmıyor ya da sürekli iş değiştiriyor. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu durumdan yola çıkarak adeta veryansın etti. İş beğenmeme nedeniyle birçok şirketin mecburen aradığı eleman dışında vasıfsız işçi çalıştırma yoluna gittiğini ve bundan olumsuz etkilendiklerini belirten Ergin, “Sektörel bazda kereste fabrikasını hiçe sayarsan, mermere hiç gitmezsen, tekstili önemsemezsen nasıl iş bulacağız? İşverenlerimizin çoğu da mecburen vasıfsız işçi arıyor. ‘Yeter ki, çalışmak istesin’ diyorlar” dedi.

BÖYLE GİDERSE ISPARTA KAYBEDER

Sürekli işverenlerle irtibat halinde olduklarını her geçen gün yeni bir sıkıntıyla karşılaştıklarını dile getiren Ergin, şöyle devam etti; “işverenlerimiz işçi bulamadığı için üretim yapamaz hale geldi. Bunun da yolunu vasıfsız işçi çalıştırmakta buldu. Vasıfsız işçi çalıştıran işyerlerimiz özellikle teknik konularda oldukça sorun yaşıyor. Mecburen bu yola başvuruyorlar ama böyle devam ederse onları da kaybedebiliriz. Bu anlamda acilen bir çalışma yapılmalı ve kişileri uzman oldukları sektörlerde iş bulmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Şu anda yaklaşık 100’e yakın iş kolunda açığımız var ama hiçbir suretle bu alanlara işçi bulamıyoruz.”

Bu haber 584 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...