Bin 200 Sözleşmeli Er Isparta’da Eğitim Görüyor

3 Eylül 2013 16:06

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından güvenlik birliklerinde görev yapmak üzere yaklaşık üç yıl önce uygulamaya başlanan ‘Sözleşmeli Er’ eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda eğitim verilen sözleşmeli er sayısının bin 200’e ulaştığını söyledi.

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında sözleşmeli er eğitimleri kol düzeninde eğitim veren ve kol düzeninde dağıtım sistemi ile sürüyor. Merkezde bu zamana kadar bin 200 er eğitim aldı.

KURUTMAZ; “GÖREVİMİZ PERSONELİ HER

TÜRLÜ KOŞULA UYGUN YETİŞTİRMEK”

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Kara Kuvvetleri Komutanlığının emriyle 21 Kasım 2011 tarihinden itibaren, iç güvenlik bölgesindeki birliklerde görevlendirilecek sözleşmeli erlerin eğitimlerinin de İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında icra edildiğini bildirdi. Vizyonlarının iç güvenlik harekatında görev yapacak tüm personeli her türlü koşulda yetiştirmek olduğunu belirten Tuğgeneral Kurutmaz; “Misyonumuz iç güvenlik harekatında her durumda görev yapacak asker yetiştirmektir” dedi.

HER SÖZLEŞMELİ ER’E 2,5 AY EĞİTİM VERİLİYOR

Sözleşmeli er adaylarının askerlik hizmetini tamamlamış veya halen devam etmekte olan gönüllü personel arasından seçildiğini ifade eden Kurutmaz; “Seçim sürecimiz spor testi, mülakat ve sağlık muayenesi aşamalarından oluşmaktadır. Sözleşmeli erlerin her türlü ihtiyaçları birliğimize katılışlarında kendilerine verilmektedir. Sözleşmeli erlerimiz birliğimizde 2,5 ay süreyle eğitim görmektedir. Bu doğrultuda; personelin savaşçı ruhunu geliştirmek maksadıyla tamamına özel eğitim verilmektedir.

ERLER, TAM BİR KOMANDOĞ GİBİ YETİŞTİRİLİYOR

Eğitim programlarımızda zorlu arazi şartlarında ilerleme, mayın ve el yapımı patlayıcı ile mücadele eğitimi, dağ iniş ve çıkış eğitimi, ilerleme düzeni ve temasta harekat tarzının görülmesi, motorlu kolda pusuya karşı harekat tarzının ve tam teçhizatlı bir komando kolunun aldıkları tüm eğitimler verilmektedir.

BİN 200 SÖZLEŞMELİ ER EĞİTİLDİ

Söz konusu sözleşmeli er uygulamasının başladığı dönemden bu zamana kadar İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığımızda bin 200 sözleşmeli ere eğitim verdik. Erler, söz konusu eğitimin ardından Genel Kurmay Başkanlığımız tarafından görev yapacakları birliklere görevlendirilmektedirler.”

 

Bu haber 1612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...