“Mezarlarınızı temiz tutun”

3 Eylül 2013 16:07

Gülcü Mahallesi Mezarlığı taş ve çakıllardan geçilmiyor. Mahalle Muhtarı Hüseyin Eroğlu, büyüklerinin mezarlarını yaptıranların çıkan taşları dışarı atmayıp oraya bıraktığını belirterek, “Şu ana kadar 72 kamyon taş ve çakıl attım. Lütfen burada yatan mevtalara biraz olsun saygı gösterilmesini istiyorum” dedi.

Mahalledeki Mezarlıkta tarihte yaşamış çok önemli şahsiyetlerin mezarlarıının da bulunduğunu ifade eden Mahalle Muhtarı Hüseyin Eroğlu, bu mezarların korunması için Vali, Belediye Başkanı ve diğer şehrin ilgili üst düzey yetkililerinden destek istedi.

MUHTAR EROĞLU: “MEZARLIKTA ÖNEMLİ ŞAHSİYETLER YATIYOR”

Gülcü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Mahallemizdeki Mezarlıkta mahallemizin sakinleri ile yüzyıllar önce mahallemizde yaşayan veya dışarıdan buraya gelmiş olan önemli şahsiyetler de bulunmaktadır. Örneğin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in soyundan gelen 9 Seyyid’in mezarı burada bulunmaktadır. Bu şahsiyetler 1591’de yerleşim başlayan ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’ne Elhacıvaz ismi ile anılan Mahallemizde Hz. Muhammed’in soyundan geldiği tarih kaynaklarında mevcuttur.

Bu şahsiyetler; Mustafa Ağa, Osman Ağa, Osman Ağa, Muhammed Emir, Ali, Muhammed Ağa, Ahmet Ağa, Ali Efendi, Hüseyin Ağa’dır. Ayrıca, Mahalle Mezarlığımızda Gül’ü ilk defa Isparta’ya getiren Gülcü İsmail Efendi’nin Mezarı da bulunmaktadır.

“İLGİ BEKLİYORUZ”

Geçmişte yaşamış önemli şahsiyetlerin mezarlarının bulunmasına rağmen şehir yetkililerinin mezarlığa gereken önemi vermediklerini ifade eden Muhtar Hüseyin Eroğlu; “Biz isterdik ki, başta Milletvekillerimiz olmak üzere şehrin ileri gelenleri mezarlığımızda yatan bu şahsiyetlerle yakından ilgilensin. Ancak, şuana kadar bu konudaki girişimler yeterli değil. Hatta, yok denecek kadar az.

“MEZARLIKTAN 72 KAMYON TAŞ VE ÇAKIL ATTIM”

Zira, Mahallemiz mezarlığında yakını bulunan vatandaşlar bu mezarları yaptırmak için geliyorlar yenisini yaptırırken eskisinden kalan taş ve çakılları alıp başka yere atmak yerine mezarın bir köşesine bırakıp gidiyorlar. Bu nedenle mezarlık adeta taş ocağına döndü. Ben muhtarlık olarak geçtiğimiz aylarda bu konuda bir çalışma yaptım ve mezarlığımızdaki taşları toplayarak tam 72 kamyon taş ve çakıl çıkarttım. Buradan mezarlığımızda yakını bulunan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen, yakınınızın mezarlığını yaptırdıktan sonra çıkan taşları olduğu gibi bırakıp gitmeyin. Burada yatanlara da saygı gösterin” dedi.

 

 

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...