Hac Seminerleri Çarşamba günü başlıyor

3 Eylül 2013 16:13

Hacı adaylarını kutsal topraklarda yapacakları davranışlar konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Hac Seminerleri 4 Eylül Çarşamba günü başlayacak. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, seminerlerin bu yıl 4, 5 ve 11 Eylül tarihlerinde olmak üzere 3 gün süreceğini bildirdi.

2013 Hac mevsiminde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik hac seminerlerinin tarihleri belirlendi. Ancak, önceki yıllarda 7 veya 8 gün yapılan seminerler bu yıl 3 günle sınırlandırıldı. Bu yılki hac seminerlerinin önceki yıllarda olduğu gibi Ulu Camiinde yapılacağını belirten Müftü Mehmet Emin Avcı, bütün seminerlerde yoklama yapılacağından kadın – erkek bütün hacı adaylarının bu seminere katılması gerektiğini kaydetti.

Seminerlerin ilkinin 4 Eylül Çarşamba günü Ulu Camiinde saat 09.00’da başlayacağını ifade eden İl Müftüsü Avcı; “Hac, insanların ömründe bir defa yapmak zorunda olduğu İslam’ın temel ibadetlerinden biridir. Böyle önemli bir ibadeti bilinçli olarak yapmak haccın kabulüne ve daha çok sevaba vesile olacağından bu seminerlere katılmak çok önemli bir konudur. Bu sebeple erkek hacı adaylarının hanımlarını veya kendileriyle birlikte hacca gidecek diğer yakınlarını da mutlaka seminere getirmeleri önem arz etmektedir. Ayrıca, bu seminerlerin ilerleyen haftalarında hacı adaylarına verilecek malzemeler dağıtılacak, menenjit aşısı yapılacak ve hac yolculuğu ile ilgili hususlarda bilgi verilecektir” dedi.

Söz konusu seminerlerde hacı adaylarının irşad ve bilgilendirme ile uygulamalı olarak hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verileceğini ifade eden Müftü Avcı; “Hacı adaylarımıza yolculuk programları, gidiş ve dönüş programları, idari ve sağlık konuları, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri, Hac menasiki, kafilelerin din görevlileri ve kafile başkanları konularında bilgilendirme yapılacaktır. Hacı adaylarımız rahat ve bilinçli şekilde hac ibadetlerini ifa etmeleri için seminer programına katılmaları gerekmektedir” dedi.

Bu yılki hac sezonu için hacı adaylarını bilgilendirme seminerlerinin üç gün olacağını ifade eden Müftü Avcı, seminerlerin 4, 5 ve 11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber 601 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...