“Burdur ve Isparta birbirine destek vererek daha iyi bir konuma gelir”

9 Eylül 2012 18:57

Son valiler kararnamesi ile Bitlis Valiliği görevinden Burdur Valiliği görevine atanan Vali Nurettin Yılmaz, Vali Memduh Oğuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Daha önce bölge içerisinde bulunan Dinar ve Sivaslı İlçelerinde görev yaptığını belirten Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, o zamanlardan Isparta’yı tanıdığını, ancak bugün Isparta’nın daha gelişmiş olduğunu ifade etti.

BURDUR VALİSİ YILMAZ; “ISPARTA’YI ÇOK GELİŞMİŞ GÖRDÜM”

Burdur Valisi Yılmaz konuşmasında; “Tabi iki ilin arasındaki en güçlü bağ Sayın Valimiz.  Sayın Valimizin Burdur’daki okullarda isimleri var.  Ben bu mesleğe ilk girdiğimde Tokat’ta tanışmıştık.  Kendilerinden hem meslek büyüğümüz olarak hem de Burdur Valiliği yapmış olması dolayısıyla istifade edeceğiz.

Burdur için yaptığımız projeleri konuştuk, kendilerine de arz ettim.  Bu konular da bizden desteklerini esirgemiyorlar,  inşallah çalışmalarımıza yol gösterici olacak. 

Ben daha önceden de Dinar ve Uşak Sivaslı da Kaymakamlık yapmıştım. O zamanlar da gelmiştim, ancak bugün Isparta’yı çok gelişmiş gördüm. O yıllarda küçük mağazalar vardı,  bugün çok güzel büyük mağazalar ve yeni yerleşim yerleri gördüm. Buraya gelirken kardeş yolu olarak bilinen dağ yolundan geldik, o tarafta çok güzel konutlar ve siteler gördüm. Gerçekten bayıldım Isparta’ya.

Kalkınma Ajansında da beraberiz, inşallah birlikte çalışacağız. Hava limanımız ortak, organize sanayilerimiz ortak, o bakımdan Budur ve Isparta bir birine destek vererek daha iyi bir konuma gelir diye düşünüyorum” dedi.

VALİ OĞUZ; “BÖLÜŞÜRSEK ÇOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz, Burdur’un kendisi açısından duygusal manada önemli bir vilayet olduğunu belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Burdur benim ilk valilik yaptığım yer, çocuklarımız orada okudular ve eşimiz orada görev yaptı, o bakımdan Burdur’un bizim hayatımızda önemli bir yeri bulunmakta.

Şimdi değerli bir meslektaşımızın üstelikte deneyimli bir valimizin Burdur’a gelmiş olmasından dolayı çok memnunum. Kendisi Bitlis’te çok başarılı bir valilik döneminden sonra Burdur’a gelmiştir.

Burdur’da yapılacak işler ve hizmetler bölgemizi de doğrudan doğruya ilgilendirmekte. Bir Isparta atasözü ile söyleyecek olursak; ‘Bölüşürsek çok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ diyoruz. Biz bu atasözünü bir yaşam biçimi olarak kabul ediyoruz.

Kalkınma ajansında da maksat odur, Antalya, Isparta ve Burdur birlikte hareket etmektedirler. Siz kimsiniz diye sorulduğunda biz Isparta’yız demek yerine; biz Isparta, Antalya ve Burdur’uz demek bir gücü ifade eder, bir birlikteliği ifade eder…

Sayın Valimizin söylediği gibi şu anda hava limanı güncel olduğu için söylüyorum, Isparta’nın ne kadar yolcusu var diye sorulduğunda, Isparta’nın yolcusu var, artı Burdur’un ve hatta Afyon’un bazı bölgelerinin yolcusu var diye çıktığımızda talebimiz daha etkili bir sonuç almaya doğru gider. O bakımdan pek çok konuda sanayide, turizmde, kültürel çalışmalarda ve ticarette müşterek hareketimiz olur. Dediğim gibi kalkınma ajansı da bunun alt yapısını oluşturuyor. Zaten baktığımızda müşterek hareket etmemiz için çok güzel veriler var” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

                 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...