Eski Vali Memduh Oğuz’un 100 bin TL’lik ek ödeneği araştırılacak

3 Eylül 2013 16:21

İl Genel Meclisi Ağustos ayı ilk oturumunda Kadir Şallı, Memduh Oğuz’un Valiliği döneminde İl Özel İdaresi bütçesinden temsil, ağırlama, tören, fuar ve organizasyon giderleri için aktarılan 100 bin TL ek ödeneğin hesabının sorulmasını istedi. Meclis Başkanı Osman Zabun da konuyla ilgili idareden 2013 yılı içinde öngörülen giderlerin ne kadar olduğunu ve hangi ödenekten ne kadar aktırıldığını, bunların nerelerde kullanıldığının araştırılmasını istedi.

İl Genel Meclisi 1 aylık tatilden sonra yeni dönemin ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Osman Zabun başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, hafta boyunca 20’den fazla gündem maddesini tartışacak. İlk oturumun açış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Isparta Valiliği görevine başlayan Vahdettin Özkan’a başarılar diledi. Zabun, “İlimize Şırnak Valisi olarak görevini yürüten Vahdettin Özkan atandı. Biz kendisine görev süresi içerisinde Isparta’nın sorunlarına eğilmek ve çözüm sunmak doğrultusunda başarılar diliyoruz. İnşallah Ispartamız için iyi bir süreç olacaktır” dedi.

ÖDENEĞİN NERELERDE KULLANILDIĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM

Zabun’un konuşmasının ardından ek gündem maddesi tekliflerine geçildi. Tekliflerin ardından söz alan Meclis Üyesi Kadir Şallı, Temmuz ayı toplantısında teklif edilen ve oy çokluğu ile karara bağlanan İl Özel İdaresi bütçesinden yapılacak temsil, ağırlama ve tören giderleri için ek ödeneğe ihtiyaç duyulduğu gerekçesi ile 2013 yılı bütçesinin yedek ödenek tertibinden 100 bin TL ödeneğin ağırlama, tören, fuar ve organizasyon giderleri tertibine aktarılması kararıyla ilgili söz aldı. 100 bin TL ek ödeneğe hangi ihtiyaçtan dolayı gerek duyulduğunu anlamadığını ifade eden Şallı, harcamalarla ilgili idareden detaylı bilgi istedi. Şallı, “Burada bahsedilen yedek ödenekten tören, ağırlama giderleri için 100 bin TL ödenek aktarılması için teklif edilen önerge oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Şuanda 9. aydayız. Önümüzde yeni yıla kadar 3-4 aylık gibi yeni bir süreç var. İlimize yeni bir Vali atandı, bu süreçte yeni Valimizle gidecek. Acaba son günlerde neye ihtiyaç duyuldu da ağırlama giderleri için 100 bin TL yedek ödenek istendi? Bunu çok merak ediyorum. Eğer son günlerde Sayın Valimizin ağırlama ve temsille alakalı vedaların haricinde neye ihtiyaç duyuldu onu da merak ediyorum? İdareden aktarılan ödeneğin nerelere verildiği ve nerelere aktarıldığıyla ilgili bilgilendirme istiyorum” şeklinde konuştu.

ZABUN TÜM YILI SORDU

Meclis Başkanı Zabun da konuyla ilgili yapılan aktarmanın dışında toplam ne kadar bir aktarma yapıldığını ve 2013 yılı içerisinde ağırlama da öngörülen giderin ne kadar olduğunu sorarak, detaylı bilgi istedi. Zabun, ayrıca hangi ödenekten ne kadar aktarıldığını ve bu ödeneklerin nerelerde kullanıldığının da bilgilerini talep etti. İdare yetkilileri gerekli araştırmaları yaptıktan sonra Meclisi bilgilendirecek.

ÖZKAN’I ZİYARET ETTİLER

Toplantının ardından meclis üyeleri Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Zabun, Vali Özkan’ı Meclis’e davet etti.

 

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...