Sevgi Caddesi’nde çalışmalar başladı

4 Eylül 2013 16:27

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce 123. Cadde de (Müslim Sevgi Caddesi)geniş çaplı çalışma başlatıldı. Gökçay Kavşağı’ndan, Halıkent Mahallesi’ne kadar uzanan 123 Caddede bir yandan yorgun asfalt kaldırılıyor, diğer yandan altyapı eksiklikleri ve yağmur suyu hat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından cadde dayanıklı asfaltına kavuşacak. 123 Cadde’nin yanı sıra şehrin tüm noktalarında da çeşitli kurumlarca yapılan çalışmalar sonrasında bozulan asfaltların yamaları gerçekleştiriliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, 2013 yılı asfalt sezonunda ortaya koyduğu 205 km’lik dayanıklı asfalt çalışması hedefi tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda gerek Fen İşleri Müdürlüğü gerekse Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü şehrin her noktasında altyapı ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Kolçelik-Özkanlar Kavşağı arasında altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarını 2,5 gün gibi kısa bir sürede tamamlayan Isparta Belediyesi’nin yeni hedefi 123 Cadde. Bu hedef doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü, Keçeci, Emre, Gülcü, Sidre, Halife Sultan ve Halıkent Mahallelerini birbirine bağlayan 123 Cadde’nin Gökçay Kavşağından başlayarak yorgun asfaltının kaldırılması çalışmalarını gerçekleştiriyor. Yorgun asfaltı kaldırılan caddede ise Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yağmur suyu hat çalışmaları ile eksik altyapılar gideriliyor. Yine caddede diğer kurumlarca da altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü yolda bordür, kilit taşı ile stabilize ve dayanıklı asfalt çalışmalarını gerçekleştirecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler ayrıca şehrin çeşitli noktalarında da asfalt yama çalışmaları yapıyor. Isparta il genelinde doğalgaz çalışmaları, yol atlamaları, Tedaş, Telekom ve benzeri kazılar sonrasında bozulan yollarda da asfalt yama çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...