Etnografya Müzesi büyük ilgi görüyor

4 Eylül 2013 16:28

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan ve resmi açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açtığı Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi büyük ilgi görüyor. Gerek mimari yapısı gerekse kullanılan malzeme ve içerisinde barındırdığı objeler bakımından Türkiye’ye örnek teşkil eden Etnografya Müzesi’ni çok sayıda misafir dolaştı.

Her gün şimdiden onlarca vatandaş tarafından gezilmeye başlanan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin son misafirleri arasında işadamları da yer aldı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetim kurulundan bazı isimler ile Galericiler Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Şenol Tulga ve yöneticiler de müzeyi gezdi.

ITSO ve Galericiler Sitesi yöneticilerinden oluşan gurup müzenin her yerini tek tek gezerek, müzede bulunan objeler önünde çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gökçay girişinde projelendirilerek hayata geçirilen Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni beğendiğini ve Türk tarihi ile kültürünü yansıttığını söyledi. Başdeğirmen, “Müze içerisinde yer alan halı ve kilimlerimiz bizim kültürümüzü ve geçmişimizi yansıtmış. Müze’nin kapısı da el emeği göz nuru ile işlenmiş, tarih ve sanat yaşatılmış. Yapılan bu müze turizm açısından gelecekte Isparta’ya büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

 

Bu haber 1339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...