Çiftçi bu yıl Elma’da yüksek rekolte bekliyor

9 Eylül 2012 19:01

Türkiye elma üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Isparta’da bu sezon da 600 bin ton elma hasadı bekleniyor. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, bu durumun çiftçiyi hem sevindirdiğini hem umutlandırdığını bildirdi.

Isparta'da elma hasadının Eylül ayının ikinci yarısında başladığını Kasım ayı sonuna kadar sürdüğünü ifade eden Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu yıl elma ağaçlarının çiçek açma zamanında meydana gelen don olayları yaşanmadı. Elmacının korkulu rüyası olan Karaleke geçtiğimiz yıllara oranla daha az. Bu yüzden, elma üreticilerinin yüzü gülmekte. Üretimin bu yıl 600 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaş bilinçli üretim yapmasıyla bu yıl önceki yıllara oranla daha kaliteli elma yiyeceğiz.

ELMA FİYATLARI BU YIL DAHA YÜKSEK OLACAK

Isparta ilçe ve köylerinde binden fazla kişinin elma üretiminden ekmek kazandığını anlatan Kutlu, "Geçen yıl rekolte iyi olduğu için elmaların büyük bölümü Ortadoğu başta olmak üzere, Afrika ve Avrupa'ya ihraç edilmişti. Geçen yıl elma fiyatlarının oldukça düşük seyrettiğini, toptan elmanın kilogram fiyatının 50 kuruşa kadar düştüğünü belirtirken bu yıl kilosunun 80-100 kuruş, olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

 

Bu haber 1193 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...