Kompozit Vadisi’nde, top Bakanlıkta

4 Eylül 2013 16:38

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) önderliğinde Isparta'ya kurulacak olan Kompozit ürünlerin üretileceği İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin fizibilite raporu tamamlanarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunuldu.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) işbirliği ile Isparta’ya kurulması planlanan ve çalışmalarına ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde başlanan Kompozit Vadisi Projesinde önemli bir adım daha atıldı.

FİZİBİLİTE RAPORU BAKANLIĞA SUNULDU, ONAY BEKLENİYOR

Bunun için kurulan ve kısa adı KOVİSAD olan, içinde işadamlarının yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyelerinin de bulunduğu Kompozit Vadisi İhtisas ve İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, Kompozit Vadisi için Havalimanı yanındaki alandan 520 dekarlık bir alan belirlediklerini ve bu alanın İhtisas Sanayi Bölgesi olması için gerekli fizibilite raporunu hazırlayıp Bakanlığa sunduklarını söyledi.

ÇOLAK; “BU İHTİSAS BÖLGESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Dernek Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çolak, raporun onayı için ön değerlendirmede bulunmak üzere Eylül ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bir heyetin Isparta’ya gelerek söz konusu arazide incelemelerde bulunacağını ifade ederek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Bilindiği gibi Türkiye’de üretilebilen kompozit kimyasalları, epoksiler, fiber elyaflar ile günlük yaşamda kullanılan sanayi ürünlerinin üretimi konusunda ciddi bir sektör açığı bulunmaktadır. Bu sektör açığının değerlendirilmesi için Türkiye’de kompozit ürün üreticilerini tek çatı altında toplamak istiyoruz.  Bu doğrultuda ilk defa geçtiğimiz yıl Mart ayında çalışmalara başladık. Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği işbirliğinde kurduğumuz dernek kapsamında çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

“HAVALİMANI YANINDAN 520 DEKARLIK ALAN BELİRLEDİK”

Bu doğrultuda; ilk olarak Kompozit İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı arazi arayışına girdik ve Süleyman Demirel Havalimanı yanında bulunan 520 dekarlık alanı belirledik. Burada daha önce Batı Akdeniz  Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın havacılık projesi vardı. Kendileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde iki projeyi birleştirdik. Geldiğimiz noktayı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’yla da paylaştık.

“EYLÜL AYINDA BAKANLIKTAN HEYET GELECEK”

Bu çalışmaların ardından söz konusu İhtisas Bölgesinin bulunduğu alan için fizibilite çalışmalarına da başladık ve bu çalışmalarımız geçtiğimiz günlerde sona erdi. Raporu ön değerlendirme onayı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunduk. Söz konusu raporla ilgili olarak Eylül ayı içerisinde Bakanlıktan bir heyet ilimize gelerek yapmak istediğimiz ihtisas bölgesi ile ilgili incelemelerde bulunacak ve son kararını verecek. Fizibilite raporu konusunun önümüzdeki Eylül ayı sonuna kadar neticeleneceğini düşünüyorum” dedi. 

“AMACIMIZ ISPARTA’YA ÖNEMLİ BİR KATKI SUNMAK”

Kompozit Vadisi İhtisas ve İşadamları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, bu çalışma ile amaç ve hedeflerinin Isparta’ya Türkiye’de olmayan özel bir İhtisas Sanayi Bölgesi kazandırmak ve daha da ötesinde 3 – 5 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu belirterek; “Bu projeyi ve çalışmayı tamamladığımızda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Isparta’da bu konuda bir cazibe alanı oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BU MALZEMELERİ NEDEN BİZ ÜRETMEYELİM?”

Türkiye’nin bir çok ürünü ve malzemeyi yurt dışından aldığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Çolak, Kompozit Vadisi'nde hammaddenin kompozit sektöründe kullanılabilmesini sağlayacak tesisler ile kompozit ileri malzemeler üreten tesislerin konuşlandırılacağını ve  kompozit gibi ileri teknoloji ürünü bir malzemenin Türkiye’de üretilmesinin çok önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...