“İnsanlar birbirlerine ne kadar yakın olurlarsa güçlü olurlar”

4 Eylül 2013 16:40

Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı Şevket Demirel’in önceki akşam İslamköy’deki ORKAV tesislerinde düzenlediği Üniversite –Halk İşbirliği Gecesine Vali Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü  Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları ve çok sayıda üniversite öğretim üyesi ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve iş adamları katıldı.

Yemek öncesi  Şevket Demirel yaptığı konuşmada, halkla bütünleşmenin önemine değinerek “Üniversitemiz halkla kaynaşan, halkla bir arada olmaya önem veren bir üniversite. Halkla ne kadar bir arada olursanız o kadar fayda sağlarsınız, daha güçlü olursunuz.“dedi. Demirel, 1992 yılında kurulan ve hızla gelişen SDÜ’nün her zaman yanında olduklarını belirterek  İslamköy Beldesi'nde kurulması planlanan kampüs için hazırlıkların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da ülkeler için beşeri sermayelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bir toplumun yükselmesinde sahip olduğu beşeri sermaye ve bu beşeri sermayenin içerisindeki rol modeller çok önemli. Bu modeller kolay yetişmiyor, rol modellerin kendi arkalarında güçlü bir kurum kültürü oluşturması gerekiyor. Isparta ölçeğine baktığımızda başta 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel olmak üzere Demirel ailesinin Isparta’ya önemli katkılarda bulunmuş olduğunu görüyoruz. Diğer insanlar da bu rol modelleri takip etmeli, örnek almalı” diye konuştu.

1992 yılında kurulan SDÜ’nün şu an 17 fakülte, 20 meslek yüksekokulu, 40 araştırma uygulama merkezi, 60 bin öğrencisi olduğunu belirten İbicioğlu, “Biz sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da üstün bir üniversiteyiz. Üniversitemiz TUBİTAK projelerinde birinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda Webometrics sıralamada bazı fakültelerimiz dünyadaki üniversiteler arasında ilk 500. sırada. Bu alanda önemli mesafeler kat ediyoruz.”dedi. 

Konuşmasının devamında girişimci üniversite konseptini öne çıkardıklarını ifade eden İbicioğlu,  “Ülkemizde üniversitelerin sayısı her geçen gün artıyor, öğrencilerin seçenekleri artacak, bizim uluslararası marka olmak yolunda görev, yapı ve teknolojimizi yeniden tanımlamamız gerekiyor. Isparta’yı marka haline getirmek, teknolojisini yükseltmek, insan kaynaklı kaynağın kalifiye özelliğini yükseltmek zorundayız. Bunun için de üniversiteye yatırım yapmamız, sürekli yenilenmemiz gerekiyor.”dedi.

SDÜ öğretim elemanlarından oluşan müzik grubunun da eşlik ettiği toplantıda, SDÜ Rektör Yardımcıları ve Ispartalı iş adamları da Süleyman Demirel Üniversitesi  ve Isparta hakkındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Gecede katılımcılara Ispartanın geleneksel yemeği olan kavurma et, patlıcan musakka ve irmik helvası, gecenin ilerleyen saatlerinde de kavun, karpuz ve mısır ikram edildi.

 

 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...