Ekmek kavgasının sınırı Yok!

5 Eylül 2013 15:36

Muhammed Bamsi ve Jeanmarie Aydier isimli Mülteciler binlerce kilometre ötedeki Fas’tan Isparta’ya gelerek mermer işlemeciliği yaparak ekmek paralarını kazanıyorlar.

Gün geçmiyor ki, Isparta’ya gelişmemiş ve çoğunda da açlık yaşanan ülkelerden mülteci gelmesin. Isparta’daki sayıları 500’ü bulan mültecilere her geçen gün yenileri ekleniyor. Bunlardan ikisi de Fas’ın Burkina bölgesinden gelen Muhammed Bamsi ve Jeanmarie Aydier isimli Mülteciler.

ÖNCE İSTANBUL’A SONRA ISPARTA’YA GELMİŞLER

Fas… Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa ve 447 bin km2 yüzölçüme sahip bir ülke. Ancak, yıllarca güçlü devletlerin sömürgesi altında kalan bu ülke bir türlü istediği gelişmeyi sağlayamadığı için gelişmemiş ülkeler sınıfında yer alıyor. Dolayısıyla bu ülkede yaşayan binlerce vatandaş da daha iyi şartlarda yaşamak için ülkeyi terk ederek içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeye sığınıyor ve yaşamını oralarda sürdürmeyi tercih ediyor.  Muhammed Bamsi ve Jeanmarie Aydier isimli Mülteciler de aynı amaçlarla Türkiye’ye gelmişler. Önce İstanbul’a gelen bu iki mülteci bugünlerde Isparta’da çalışarak ekmek paralarını kazanıyorlar.

MERMER İŞLEMECİLİĞİ YAPIYORLAR

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsünde yapımı devam eden Caminin Şardırvan inşaatın da çalışan Fas’lı Mülteciler Isparta’da olmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. Mülteciler Muhammed Bamsi ve Jeanmarie Aydier; “Biz 2008 yılında ülkemizden Türkiye’ye geldik. İlk olarak İstanbul’a gittik ve beş yıldır oradayız. Orada bir mermer işletmeciliği yapan işyerinde işe başladık. Şuan halen aynı işi yapıyoruz.

“ISPARTA’DA BULUNMAKTAN MUTLUYUZ”

Çalışmakta olduğumuz işyeri, bu caminin mermer işlerini almış. Bu doğrultuda bizi de İstanbul’dan Isparta’ya getirdi. Şimdi burada caminin şadırvanının mermerlerini işleyerek yerlerine monte ediyoruz. Burada işimiz yaklaşık bir ay sürecek ve ardından yine İstanbul’a döneceğiz. Gerek Türkiye gerekse İstanbul ve şimdi bulunduğumuz Isparta çok güzel ülke ve çok güzel şehirler. Burada bulunmaktan mutluyuz. Bizler de mülteciler olarak çalışarak ekmek paramızı kazanmanın gayreti içindeyiz” dediler.

 

 

Bu haber 571 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...