Kitapları, Sınıflarda Öğrencileri Bekliyor

5 Eylül 2013 15:41

Bakanlık, Okul Müdürlükleri tarafından Kitap Seçim Modülüne yapmış oldukları veri girişleri doğrultusunda Isparta’ya 928 bin 282 adet ders kitabı gönderdi. Milli Eğitim Şube Müdürü Ceylan Çaylak, kitapların dağıtımını okullar açılıncaya kadar tamamlayacaklarını belirterek; “Öğrenciler okulun açıldığı ilk gün kitaplarını sıralarında bulacak” dedi.

2013 – 2014 Eğitim – Öğretim yılı için ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak ders kitapları Isparta’ya ulaştı. Milli Eğitim Müdürlüğünün Davraz Mahallesi Antalya Çevre Yolu üzerinde bulunan Deposuna yerleştirilen kitapların okullara dağıtımı ise başladı.

KİTAPLARIN İLÇELERE DAĞITIMI SÜRÜYOR

Söz konusu kitapların tüm okul müdürlüklerine teslim edileceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ceylan Çaylak, dağıtım işini özellikle 1. Sınıf öğrencilerinin eğitim – öğretime başlayacağı 9 Eylül tarihine kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. Çaylak, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “2013 – 2014 Eğitim – Öğretim yılı için ilimiz merkez ve ilçelerde bulunan İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Okulu Müdürlükleri tarafından Bakanlığımız MEBBİS sistemde bulunan Kitap Seçim Modülüne yapmış oldukları veri girişleri doğrultusunda Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden ilimize 2013 – 2014 Öğretim Yılı için 928 bin 282 adet ders kitabının büyük bir bölümü gönderilmiş bulunmaktadır. Peyderbey gelen kitapları başta merkez olmak üzere ilçelerimizin ihtiyaçlarına göre buralara gönderiyoruz.

9 EYLÜL’E KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

2013 – 2014 Eğitim – Öğretim yılı için Davraz Mahallesi Antalya Çevre Yolu üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğümüz Deposundan ilçelerimize ve merkezdeki okullarımıza kitap dağıtımı 23 Ağustos Cuma gününden itibaren başlamış bulunmaktadır. Ayrıca, ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin okula başlama tarihi olan 9 Eylül 2013 tarihine kadar kitap dağıtım işini sonuçlandırmaya çalışacağız.

KİTAPLAR OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN

ÖĞRENCİLERİN SIRALARINDA OLACAK

Kitaplar okulların açılacağı gün olan 16 Eylül 2013 tarihinde öğrencilerimizin sıralarında olacak. Diğer bir deyişle öğrencilerimiz kitaplarını okulların açıldığı gün kendi sıralarında bulacaklar. 2013 – 2014 Eğitim – Öğretim Yılı öncelikle tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını, öğrencilerimizin ise dağıtılan ders kitaplarına iyi sahip olmaları için içindeki bilgilerden yeterince faydalanmalarını temenni ederim” dedi.

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...