Gül paraları ödeniyor

5 Eylül 2013 15:42

Gülbirlik’e gülçiçeği veren üreticiler emeklerinin karşılığını almaya başladı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, açıkladıkları Gülçiçeği fiyatı üzerinden 3 bin 724 üretici ortağa 4 milyon 700 bin liralık ödeme yapacaklarını bildirdi.

Gülçiçeği paralarının ödenmesi konusunda belirli bir program yaptıklarını ve ödemelerin 1 Eylül tarihinden itibaren başladığını ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gülçiçeğinden elde ettiğimiz ürünleri pazarlamak üzere Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ile birlikte geçtiğimiz ay içerisinde Fransa ve İsviçre’ye gittik. Müşterilerimize gülyağı ve gül konkreti pazarlamak üzere bu seyahati gerçekleştirdik. Pazarda oluşan satış fiyatlarına göre de 2013 yılı gülçiçeği fiyatını 3 lira 68 kuruş olarak tespit ettik ve bu rakamı da geçtiğimiz hafta yani 26 Ağustos 2013 tarihinde kamuoyuna açıkladık. Bu rakam üzerinden gül sezonunda Gülbirlik’e gülçiçeği veren 3 bin 724 üretici ortağımıza Eylül ayının başından itibaren ürün bedellerini ödemeye başladık.

Ödemeler için Genel Müdürlüğümüzde bir ekip oluşturduk ve bu ekibimiz belirlenen program çerçevesinde her gün belirli köy ve kasabalara giderek üreticilerimize ödemelerini yapıyorlar. 1 Eylül’de başlayan ödeme işlemini bu hafta sonuna kadar tamamlamış olacağız. Bu doğrultuda ortak üreticilerimize yaklaşık 4 milyon 700 bin TL’lik bir ödeme yapacağız” dedi.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, ödeme ekibinin dün Keçiborlu – Kılıç Kasabası, Keçiborlu – İncesi Kasabası, Merkez Yakaören ve Gelincik Köyleri, Atabey Onaç Mahallesi ve Kapıcak Köyü Merkez Aliköy, Deregümü, Büyük Hacılar ve Kayı köylerindeki üreticilere ödemede bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber 789 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...