Polisten Öğrencilere ‘Dost Eli’

5 Eylül 2013 15:44

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak amacıyla gelen öğrenci ve velileri bilgilendirmek ve yardımcı olmak amacı ile SDÜ kampus içerisinde ‘İlk Adımda Dost Eli’ standı açtı

Isparta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamı içerisinde kurulan stant’da SDÜ’ ye kayıt yaptıran öğrenci ve velileri, illegal yapılara karşı ve güvenlik konusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendiriliyor.

 Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "2013-2014 eğitim öğretim yılı kayıt dönemi için Üniversiteye kayıt yaptırmak amacıyla gelen öğrenci ve velileri “İlk Adımda Dost Eli” projesi ile Isparta’nın tanıtımını yapılırken, hem taleplere yardımcı olunması, öğrenciler ile ailelerine devletin yanlarında olduğu hissinin verilmesi hem de terör örgütlerinin özellikle üniversitelerde eleman kazanmalarına karşın öğrenci ailelerini ve öğrencileri bilgilendirmesi amacı ile ‘Dost Eli Stant’larının açıldığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü personelleri Süleyman Demirel Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptıran öğrenci ve velilerini bu başarıdan dolayı tebrik ederek onlara bilgilendirme broşürleri dağıtıp Isparta’nın gül ürünlerini hediye etti.

Isparta’ya yeni gelmiş SDÜ’ye kayıt yaptıran İsmail Fidan ve babası Emin Fidan “Dost Eli Projesi” kapsamında daha Isparta’ya gelmeden evlerine posta yoluyla Bilgilendirme Broşürleri ve mektup gönderildiğini belirterek; “Bu çalışma bizim kendimizi daha güvende hissetmemizi sağladı. Isparta deyince aklımıza SDÜ ve Gül geliyordu şimdi birde Emniyet Müdürlüğü’nün bu samimi çalışması var.” şeklinde konuştu

Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Emin Özdemir ve Serdar Kayacı ise mezun olduktan sonra Isparta’da kalmaya karar vermiş öğrenciler. Isparta ile ilgili fikirlerini anlatan öğrenciler; “Isparta’da yaşam şartları daha kolay ve rahat. Mezun olduk fakat yüksek lisans yapacağız. Mesleğimizi bile burada icra etmeyi düşünüyoruz. Emniyet Müdürlüğünün Üniversite ile ortak çalışmasını görüyoruz bu çok güzel bir çalışma. Bizde polislerimiz gibi kendi çapımızda buraya gelen öğrencilerin kayıt işlerinde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım yeni gelen öğrencilerde bizim gibi Isparta’dan memnun olurl” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...