“Bilim ve sanayiyi sektöre yönelteceğiz”

5 Eylül 2013 15:48

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitelerin artık sanayi ve sektörlere yönelik çalışmalarla dikkate alınması gerektiğini belirtti. Bu anlamda yenilikçi yönlerini geliştirmek istediklerini açıklayan İbicioğlu, “Yaşam Boyu Eğitim Merkezimizle gurur duyuyorum. Ara elamanlar bilginin yüzde 80’ini okulda almış oluyor ama ara donanımlarının kazandırılması gerekiyor. Bunu da merkezimiz sayesinde çözüyoruz” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kayıtların başladığı şu günlerde tercih rekoru kırdıklarını açıkladı. Bu yıl 15 bin 413 öğrencinin SDÜ’yü tercih ettiğini ifade eden İbicioğlu, 2010 yılında 12 bin 600, 2011 yılında 12 bin 860 ve 2012’de 15 bin 100 öğrencinin SDÜ’yü seçtiğini söyledi. İbicioğlu, ek yerleştirmeyle birlikte 17 binin üzerinde öğrenci beklediklerini ve SDÜ’nün 65 bin nüfusuna ulaşmasını beklediklerini dile getirdi.

İSLAMKÖY’DE FİZİBİLİTE VE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan İşadamı Şevket Demirel’in İslamköy’de 7 fakülte binası sözü verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şunları söyledi: “Sayın Şevket Demirel’le görüştük. Bir toplumun ve ülkenin yükselmesinde beşeri sermaye ve kanaat önderleri çok önemli. Şevket Bey ilerleyen yaşına ve sağlığına rağmen üniversitemizi ziyaret etti. Kendileri 7 fakülte binası sözü verdi. Bu projeyi organize edecekler. Orayı bir kampus haline getirecekler. Binaların yapımı için tarih yakında netleşecek. Fizibilite ve kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Şevket bey o konuyla ilgileniyor. Büyük bir motivasyonla tüm ekibini faaliyete geçirdi. Hangi fakülteleri taşıyacağımızı yönetimle ortak akılla karar vereceğiz.”

KONAKLAMA SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ

Diğer taraftan Davraz Kongresi’ni geniş bir platforma yaymaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. İbicioğlu, artık yakın zamanda kongre tarihinin netleşeceğini belirtti. 2014 yılının Mayıs ya da Haziran ayı gibi bu kongreye ev sahipliği yapmak istediklerini ifade eden İbicioğlu, Isparta’da konaklama sorunu olduğunu söyledi. Prof. İbicioğlu, şöyle devam etti; “Buraya gelen kişilerin konaklamaları önemli.5 yıldızlı bir otelimiz var. Ancak kapasitesi yetersiz. En az bin kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. SDÜ’nün hiçbir etkinliği başka bir ilde yapılmayacak. Her etkinlik Isparta’da yapılacak. Burada da bir takım konaklama sorunları ortaya çıkıyor. Üniversitemizde bir yaşam merkezinin hayata geçirilmesi var. İşadamlarıyla görüşülüyor. Bir otel yapılması düşünülüyor.  Böyle bir tesisin olması bizim içinde önemli olacak. Yaşam merkezi ile konaklama sorununu aşmayı düşünüyoruz.”

GÜL VADİSİNDE TİCARİ İŞLETMELER

OLMAZSA REKLAMI YAPAMAYIZ

Bu arada Gül Vadisi Projesinin de Belediye Meclisinden geçtiğini ve sorunların ortadan kalktığını bildiren İbicioğlu, “Hepiniz biliyorsunuz Isparta gülyağı üretimini yüzde 65’ini karşılıyor. Ama bunu fırsata çeviremiyor. Biz dedik ki SDÜ olarak gül yağı olarak değil markalaştırarak yapalım. Güle dayalı kozmetikleri geliştirelim. İnsanlar buraya geldiğinde gül göremiyorlar. Isparta-Burdur yoluna iki yakasına 120 dönüm alan içine gül vadisi projesi oluşturuyoruz. Bu alan içinde gülle alakalı birimler olsun. Bu düşünceden hareketle 10 milyonluk yatırımı kampusumuz içine yapıyoruz. Bunun sebebi sürdürülebilir olması. Yapılıp kaderine terk edilmesin düşüncesi var. Burada bir takım satış yerleri olabilecek. Bunların olmaması halinde burada nasıl reklamını yapacağız? Ekonomi de olmalı. Burayı açacaklar yine kim olacak Ispartalılar olacak. Şehirdeki mağazasını buraya açacak. Burası özel sektörün olacak. Meclis üyeleri bunu uygun gördüler ve hiçbir engel kalmadı” şeklinde konuştu.

YBEM’LE GURUR DUYUYORUZ

Son olarak işadamlarıyla değişik zamanlarda ‘Bilimi sanayiye nasıl aktarabiliriz?’ şeklinde görüşmeler yaptığını belirten İbicioğlu, “Bu bilgiyi sektörlere aktarmamız gerekiyor. Üniversitenin bir takım faaliyetlerinde halkın haberi yok. Ara eleman sorunu dediler bize. 20 tane meslek yüksek okulumuz var. Bütün bölümler var. Ama burada yetişen insanlar, bilginin yüzde 80’inin almış ama ara donanımlarını kazandırılması gerekiyor. Yaşam Boyu Eğitim Merkezimiz (YBEM) bu donanımları kursiyerlere kazandıran bir kurum. YBEM bugüne kadar 5,5 milyon TL ciro yaptı. Aklınıza gelebilecek her alanda kurs var. Piyasanın talepleri neticesinde oluşmuş kurs programları var. Nefis talepler alıyoruz bununla ilgili. İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara şubelerimizi açıyoruz. Bakanlığa izin yazılarımız yazdık. İlerleyen zamanlarda Almanya’da da açacağız. Talebe göre kurs açıyoruz. Özel sektörle aynı rekabet koşullarıyla çalışıyoruz. Buradan kazanılan para da bilimsel çalışmaların finansında kullanıyor. YBEM’le gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...