Yabancı öğrenciler, kültürümüzü tanımak için Eğirdir’e geldi

6 Eylül 2013 15:36

Çeşitli ülkelerden gelen gençler, köyde çocuk parkını ve yolları düzenleyip, sağlık ocağının temizliği ve okulun eğitime hazırlanması için gerekli çalışmaları da yapıyor.

Sırbistan’dan Andrija Simjanovic, Güney Kore’den Kyukong Lee, Japonya’dan Akına Mıyamato, Ayaka Sawamura, Shibo Kuwana ve Yuta Yamashiya Türk kültürünü yakından tanımak için Eğirdir Yukarı Gökdere Köyü’ne geldiler. 15 gün boyunca Yukarı Gökdere Köyü’nde konaklayacak olan yabancı gençler, yöre kıyafeti olan şalvar giydiler.

Genç Tur faaliyeti kapsamında Eğirdir’e gelen gençler, İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in desteklerini gördüler.

Gençler Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek teşekkürlerini belirttiler. Başkan Özmeral gençleri karanfillerle karşıladı ve ikramlarda bulundu. Başkan Özmeral gençlere elma ikram etti. Yabancı gençler elmanın tadına doyamadı.

Yabancı Gençlere hem liderlik hem de tercümanlık yapan İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Gizem Aktaş, “Çalışmanın amacı kültürel paylaşım ve gönüllü çalışma kampı. Gençler gelirken hiçbir ücret ödemeden geldiler, hiçbir ücret almadan kamusal işlerde çalışıyorlar. 2 hafta Yukarı Gökdere Köyü’nde kalacağız. Çocuk parkına taş döşedik, kum döktük. Haftaya okullar açılıyor hazırlık yapacağız. Daha sonraki hafta Kırıntı Köyü’ne gideceğiz. Köy halkı bizi çok güzel karşıladı ve ağırlıyor. Köy muhtarlığı bize şalvar hediye etti. Hatta aramızdaki erkek arkadaşlar da giymek istedi. Bize yabancı ülkelerden gelen öğrenciler kadar Türkiye’den yurt dışına da giden arkadaşlarımız var. Eğirdir’e ilk defa geliyoruz. Çok beğendik ve çok doğal olduğunu gördük. İnsanların misafirperverliği en çok beğendiğimiz konu. Misafirlerimiz Türkçe öğrenmeye başladılar. Belediyemize ziyarete geldik. Belediyemiz için de çalışmak istiyoruz. Eğirdir Belediyesi’nin kalkınmış olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımız şehre geldiklerinde çok beğendiklerini ve teşekkür etmek istediklerini belirttiler. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Japonya’dan gelen Ayaka Sawamura isimli genç, Şimdiye kadar bu kadar güzel bir göl görmediğini söyledi. Ayaka Sawamura “Göl çok güzel ve doğal. Çok etkilendim. Eğirdir’de olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Sırbistan’dan gelen Andrija Simjanovic, “Eğirdir’e geldiğimden beri en çok gölü sevdim. Eğirdir çok güzel. Şehir gibi, çok doğal ve köy gibi havası var. Aynı anda ikisini bir arada bulmak beni çok etkiledi” dedi.

Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, “Gençler, Gönüllü çalışma gurubu olarak Eğirdir’e  geldiler. Bizler onlara talip olduk. Köyde kamu işinde çalışıyorlar. İlk geldikleri gün Belediyemizin destekleri ile köye geldiler. Belediye Başkanımıza teşekkür için ziyarette bulunduk. Gün boyunca Eğirdir’i gezecekler ve yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Belediye Başkanımıza ulaşım konusunda verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gençlerin Eğirdir’i seçmeleri çok hoşumuza gitti. Başkanımız ve Kaymakamımız desteklerini esirgemiyorlar. Eğirdir’e ne yapılması gerekiyorsa Belediye Başkanımızın başkanlığında bu türlü işlerin devamını diliyoruz. Yavaş yavaş Türkçemizi ve örf ve adetlerimizi öğrenmeye başlıyorlar” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bize yapılan ziyaretten dolayı çok memnunuz. Gençlerimizin Eğirdir’imiz hakkındaki intibaları çok güzel. Bizim kültürümüzü yakından tanımak için buradalar. Şalvarları bile severek giydiklerini ifade ettiler, erkeklerde giymek istemişler. Daha doğrusu bize benzemek istiyorlar. Yukarı Gökdere Köyü’müzde kamu işlerini yapıyorlar. Karşılık beklemeden misafir olarak çalışalım istiyorlar. Çalışan her zaman üstündür. Gençlerimiz Eğirdir’imizde misafirimiz olacaklar. Selçuklu Şehri güzel Eğirdir’imizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Belediye olarak kendi imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uyum içinde çalışılıyor. Kaymakamımız,  Belediyemiz, muhtarımız işbirliği içinde. Buraya gelen gençlerimiz memleketlerine döndüklerinde Eğirdir’imizi ve Yukarı Gökdere Köyümüzü ailelerine ve yakınlarına anlatacaklar. Bu tür faaliyetler gerçekten çok faydalı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrasında Başkan Özmeral gençlere Eğirdir’i tanıtan broşürlerden verdi ve elma ikramında bulundu.

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...