“Sıkıntılı süreci aşacağız”

6 Eylül 2013 15:42

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AKEDAŞ) Müdürü Niyazi Kıvılcım, özelleştirme kapsamından devlet kurumu konumundan özel şirket konumuna geçişte bir takım sorunların yaşanmasının normal olduğunu belirterek; “Evet, bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Ama bu sıkıntılı süreci yakın zamanda aşacağız” dedi.

Hükümetin özelleştirme politikası çerçevesinde yurt genelinde elektrik dağıtım işi de özelleştirildi. Bu doğrultuda, içinde Isparta’nın da bulunduğu Antalya ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi illerinin elektrik dağıtım işini Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AKEDAŞ) aldı. Ancak, daha önce yıllarca Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) olarak gerçekleştirilen elektrik dağıtım işinde bir takım sorunlar yaşanmaya başladı.

KIVILCIM; “SIKINTI YAŞANMASI NORMAL”

Yıllarca vatandaşların devlet tarafından dağıtılan elektriği kullanma konusunda alıştığını ifade eden Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AKEDAŞ) Müdürü Niyazi Kıvılcım, özelleştirme kapsamından devlet kurumu konumundan özel şirket konumuna geçişte bir takım sorunların yaşanmasının normal olduğunu söyledi. Müdür Kıvılcım; “Elektrik dağıtım olayı devletten şirket sistemine geçti. Bu geçiş sürecinde bir takım sıkıntılar olmuyor değil. Tabiki oluyor. Ancak, bunları zamanla aşacağız ve sistemi eskiden olduğu gibi sorunsuz bir zemine oturtacağız. Bunun için bir miktar süreye ihtiyacımız var.

“ELEMAN SIKINTISI ÇEKTİK”

Özelleştirme nedeniyle birçok TEDAŞ personelinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçmeyi tercih ettiğini dile getiren AKEDAŞ Müdürü Niyazi Kıvılcım; “Personellerimizin hakları olarak başka kurumlara geçmesinden dolayı personel sıkıntısı çektik. Ancak, bu sıkıntıyı da gerek kendi bünyemizden gerekse dışardan almak suretiyle büyük ölçüde çözdük. Özellikle sayaç okuma noktasında sıkıntı yaşadık. Çünkü, bu işi yapan elemanlarımız sahayı biliyorlardı. Ama bu arkadaşların çoğu gidince yerlerine koyduğumuz arkadaşlar da sahayı öğreninceye kadar süre geçecektir. Ama belli bir zamandan sonra bu sıkıntılar giderilecektir.

“FATURALANDIRMA KONUSU ŞİRKETİN

ÖDEME GÜNÜNDEN KAYNAKLANDI”

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde özellikle emekli vatandaşlarımız elektrik fatura ödeme günlerinin öne çekildiğini belirterek tepki göstermişlerdir. Evet konu doğrudur. Şirketimiz ödeme günlerini öne çekti. Çünkü, Şirketimiz her ayın 18’inde halka dağıttığı elektriği aldığı yerlere bu elektrik bedelini ödemek zorunda. Onun için her ayın 18’ine kadar ödeyeceği parayı bulması zorunlu ve dolayısıyla bunu da halktan tahsil ederek çözeceği için böyle bir yola gidilmiştir.

Çünkü biz, Isparta’daki abonelerimizden kullandıkları elektriğin parasını her ayın 15’ine kadar tahsil edip ayın 16’sında Antalya Bölge’ye yatırıyoruz. Antalya Bölge de diğer illerden gelen paralarla bu paraları ayın 17’sinde şirketin genel merkezine aktarıyor. Şirket ise, ayın 18’inde elekrik aldığı yerlere bu parayı ödüyor” dedi.

 

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...