“Doğan görünümlü şahin tabiri gibi İl Genel Meclis Başkanı görünümlü siyasi silahşor!”

6 Eylül 2013 15:49

2014 yerel seçimler öncesi partiler arası çatışmalar başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, dün sosyal medya hesabından CHP ve MHP’yi hedef alan bir yorum yaptı. Bunun üzerine İl Başkanları Zabun’u sert bir dille eleştirdi. Özellikle MHP İl Başkanı Yalçın’ın “Doğan görünümlü şahine benziyor” açıklaması fitili iyice ateşledi.

İl Genel Meclis Başkanı Av. Osman Zabun’un Facebook hesabından “MHP ve CHP telaşa kapılıp Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Yürüyün de ense traşınızı görelim” ve “CHP İl Başkanı Belediye seçimlerinde AKP ile biz yarışırız’ demiş. MHP ile girdikleri ikincilik yarışında başarılar dileriz” mesajı sosyal medyada tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile MHP İl Başkanı Vedat Şenol, Zabun’u sert bir dille uyardı.

“OSMAN BEY SAYIN BAŞBAKANIN SOKAK

KABADAYISI AĞZINI ÖRNEK ALMIŞ”

Zabun’a ilk tepki CHP İl Başkanı Şenol’dan geldi. Şenol, Zabun’un Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzıyla konuştuğunu belirterek “Yürüyün de ense traşınızı görelim’ söylemi siyasi bir üslubu gösteren bir durum. O noktaya kadar gelmiş bir arkadaşımızın hangi partide siyaset yaparsa yapsın, bu şekilde sokak kabadayısı ağzıyla konuşması hoş bir durum değil. Gerçi Genel Başkanları ve Başbakan da aynı ağızda konuştuğu için Osman Bey Sayın Başbakanın Sokak kabadayısı ağzını örnek almış. Şahsen bu söylemi bir Avukat olarak kendisine yakıştıramadım. Partilerin iddialı olması konusunda her görüşü bildirebilir ancak sokak ağzıyla konuşması oldukça yadırgatıcı. Bu durumu başbakanın konuştuğu üslubun aşağıya doğru yansıması olarak görüyorum.

“KENDİLERİNİ DEV AYNASINDA GÖRMESİNLER”

Bazı insanlar ve kuruluşlar kendilerini dev aynasında görürler. Daha önce aldıkları oyun zafer sarhoşluğuyla hareket ederler. Hâlbuki ülkemizin son dönemde içinde bulunduğu durumdan AKP’nin sorumlu olduğunu düşünürsek, halkımızın AKP’yi yerel seçimlerde cezalandıracaklarına inanıyorum. Sayın Zabun Isparta’da CHP ve MHP’nin ikincilik yarışı yapacağını düşünmesin. AKP belki de süreç hızlanırsa geçmişteki ANAP dönemini de hiç unutmasın. Tek başına iktidar olan bir partinin belli bir noktadan sonra sıfır noktasına nasıl indiğini görmek için yakın siyasi tarihimizin incelenmesini tavsiye ederim.”

“NE HUKUKÇULUĞA, NE BİR SİYASET ADAMINA, NE DE NORMAL

BİR İNSANA YAKIŞAN DAVRANIŞ İÇERİSİNDE BULUNMUYOR”

MHP İl Başkanı Yalçın’ın Zabun’a cevabı ise daha sert oldu. Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun’un sabah saatlerinde bir telaşla sosyal medyada paylaştığı cümlelerin siyasi nezakete yakışacak cümleler olmadığını belirterek şunları söyledi; “Neden böyle bir şey söyledi diye öncelikle düşündüm. Bunlar her zaman rüyalarında belediyeyi görüyorlar. 4 yıldır AK Parti idaresinde olmayan bir belediyeyle kendilerinin ve yandaşlarının neler kaybettiklerini anladılar. Bu belediye Isparta Belediyesi. Ispartalı hemşerilerimiz sahip çıkın diye Milliyetçi Hareket Partisi’ne görevi verdi. Bizim talebimiz tekrar aynı şekilde almak. Biz, bize emanet edileni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Meclis Başkanı Osman Zabun kendisi bir hukukçu. Ama maalesef ne hukukçuluğa ne bir siyaset adamına ne de normal bir insana yakışan davranış içerisinde bulunmuyor. Mecliste yaptığı siyasi konuşmalarda kendisini uyardık, hatta istifaya davet ettik. Dedik ki, Isparta’nın genelini ilgilendiren İl Özel İdaresi’nde tüm yatırımları planlayan İl Genel Meclisi Başkanının tarafsızlığının ötesinde daha çok çoğunluğun dediğiyle hareket etmeden azınlığın hakkını koruma şeklinde bir idare göstermesi gerekir. Çünkü Isparta’da her şey perişan!

BU SİYASİ SİLAHŞÖRÜ PARTİSİ BİRAN ÖNCE UYARMALI!

Isparta Belediyesi’ne laf söyleyen Osman Zabun, memleketi Şarkîkaraağaç’a bir gitsin, baksın. Şarkîkaraağaç, Türkiye’nin en geri kalmış köyünden sokakları, yatırımları ve perişanlığı adına geri değilse ben kendisinden kamuoyu önünden özür dileyeceğim. Kendisiyle her ortamda bunu konuşmaya hazırım. Orası rezil, kepaze ettikleri bir yer ve oyuncak haline getirdiler. Eskiden Doğan görünümlü Şahin diye bir tabir vardı. Meclis Başkanı görünümlü siyasi silahşoru kendi partisinin en kısa zamanda susturmasını ve en azından edep gereği bir mesaj vermesi gerekiyor. Bu yapılmazsa biz kendisini bundan sonra muhatap kabul etmeyeceğiz.

PARTİ SIRALAMASI YAPAN KİŞİLERİN MİLLET İRADESİNİ

NEYE GÖRE SIRALADIKLARINI MERAK EDİYORUM!

Bir siyasi partinin adayını erken belirlemesi kendilerine göre kabahat, geç belirlemesi ise bir avantaj oluyor. Biz adaylarımızı AKP, CHP ya da farklı bir siyasi partiye göre belirlemeyiz. MHP adayını kendi iç dinamiklerini ve şehirde yapılan hizmetleri göz önüne alarak belirler. Bizim muhatabımız Ispartalıdır. Ne AKP, ne Osman Zabun, ne de farklı bir siyasi partidir. Herkes her şeyi söyleyebilir ama sandık son şeyi söyler. Sandıktan çıkacak olan irade neyse de MHP’de dün olduğu gibi ona riayet eder. Bu konuda parti sıralaması yapan kişilerin millet iradesini neye göre sıraladıklarını merak ediyorum. Bugün Özel İdare’deki yatırımlara bakıldığı zaman Osman Zabun’un ‘biz bu işi beceremedik’ diyerek bir kenara çekilmesi gerekir. Bugün bunları söylüyorlarsa yarın milletin karşısına çıktıklarında cevabını alacaklardır.

ZABUN’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MERAKI OLDUĞUNU SEZİYORUM

Ayrıca Zabun’da bir belediye başkanlığı merakı olduğu sinyallerini alıyorum. Bunu oradan, buradan değil, direkt söylemesi Isparta için daha hayırlı olur.”

Y NESLİ ESPRİ İSTİYOR X NESLİNDEN ÖZÜR DİLERİZ

Zabun daha sonra yine aynı hesabından tekrar mesaj yayınlayarak “Kimi dostlar ense traşı esprimden rahatsız olmuş ne yapayım y nesli siyasette espri istiyor x neslinden özür dileriz” yorumunda bulundu.

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...