AK Parti’de Tahir Alan sürprizi

6 Eylül 2013 15:51

Belediye Başkan adayı en çok merak edilen AK Parti’de son olarak Avukat Tahir Alan’ın ismi konuşulmaya başlandı. Alan, siyasi geçmişinde sırasıyla; Demokrat Parti İl Başkanlığı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve yerel yönetimler sorumluluğunda bulundu. Alan halen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak görev alıyor.

AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı olarak kimi göstereceği halen merak konusu. Kamuoyunda ise Mehmet Uğur Gökgöz, Altan Raşit Civan, Suat Kolukırık gibi isimlerden söz ediliyor. Ancak parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre son olarak parti AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda görevli Avukat Tahir Alan’ın ismi sıkça konuşulmaya başlandı.

ALAN’IN NİYETİ VAR

Öte yandan Tahir Alan’ın böyle bir niyetinin de olduğu bildirildi. Tahir Alan isminin gündeme gelmesiyle adaylık konusunun iyice kızıştığı ve yapılacak anket çalışmaları ve kamuoyu araştırmalarıyla adayın belirleneceği öğrenildi.

KASIM SONU ARALIK BAŞI GİBİ AÇIKLANACAK

Diğer taraftan yine parti içinden edinilen bilgilere göre anket çalışmaları ve kamuoyu araştırmalarının yakın zamanda biteceği ve Belediye Başkan adayının da Kasım ayı sonu ile Aralık ayı başı gibi açıklanacağı ileri sürüldü.

ALAN İSMİ OLDUKÇA GÜÇLÜ

Son olarak Tahir Alan isminin kamuoyunda oldukça olumlu karşılandığı dile getiriliyor. Alan’ın siyasi geçmişinde önemli görevlerde bulunması ve halk nazarında sevilen bir isim olması elini güçlendiriyor.

SİYASİ GEÇMİŞİ

Tahir Alan’ın siyasi geçmişine bakıldığında ise sırasıyla Isparta DP İl Başkanlığı, DP Genel Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Sorumluluğu görevinde bulundu. Alan son olarak AK Parti Merkez Yürütme Kurul Üyesi olarak görev alıyor. AK Parti’nin Belediye Başkan adayını düzenleyeceği geniş katılımlı bir basın toplantısıyla açıklayacağı da gelen bilgiler arasında.

AK PARTİ İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR

Bu arada AK Parti’nin yerel seçimler için detaylı bir araştırma içinde olduğu öğrenildi. Aday konusunda doğru kişiyi tespit etmek için ince eleyip sık dokuyan AK Parti’de özellikle halkın kimi görmek istediğini çok etkili olacağı belirtildi. Adayı Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği ancak onun öncesinde halktan kabul gören bir ismin masasına gitmesi için yerel yönetimin oldukça titiz davrandığı bildirildi.

 

 

Bu haber 1656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...