Dericilerle Mermerciler birleşiyor

7 Eylül 2013 13:29

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, şehirdeki Dericiler ile mermercileri aynı sanayi bölgesinde toplamak için çalışma başlattı. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışma sonuçlandığında yaklaşık 60 mermer üretim merkezinin Deri Organize Sanayi Bölgesinde konuşlandırılacağını bildirdi.

Isparta’da uzun yıllar Sermet Mahallesindeki eski Tabakhane’de ticari faaliyet gösterdikten sonra 2008 yılında eski çöplük üzerindeki Minasın Bölgesinde yapılan Deri Organize Sanayi Bölgesine taşınan Dericilere yeni bir sektör daha dahil oluyor.

BAŞDEĞİRMEN MERMERCİLERLE TOPLANTI YAPTI

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, şehirdeki Dericiler ile mermercileri aynı sanayi bölgesinde toplamak için çalışma başlattı. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuda önceki gün oda merkezindeki toplantı salonunda mermercilerle bir araya geldi ve onların bu konudaki görüş ve önerilerini aldı.

BAŞDEĞİRMEN; “DOSB’DE MÜSAİT ALANIMIZ VAR”

Söz konusu çalışmanın sonuçlanması ile yaklaşık 50 – 60 mermercinin Deri Organize Sanayi Bölgesine taşınacağını ifade eden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizde bilindiği gibi Deri Organize Sanayi Bölgemiz var ve dericilerimiz burada ticari faaliyetlerini sürdürüyorlar. Ancak, bu organize sanayi bölgesinde çok müsait yerlerimiz var ve halen boş. Buraları değerlendirmek adına o alanlara mermercilerimizi de taşıyıp dericilerimizle mermercilerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Bu konuda mermerci arkadaşları buraya çağırdık ve kendileri ile görüşmelerimiz sürüyor.

Görüşmelerimiz olumlu sonuçlandığı takdirde mermercilerimiz söz konusu bölgeden arsa alacaklar ve tesislerini kurup faaliyetlerine başlayacaklar” dedi.

 

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...