Otoparklar 12 Eylül’den İtibaren Ücretsiz

7 Eylül 2013 13:30

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir içindeki otoparkları işleten şirket ile sözleşmelerinin 11 Eylül’de dolacağını belirterek; otoparkların 12 Eylül sabahından itibaren ücretsiz olacağını bildirdi.

Yaklaşık 10 yıldır Isparta’da uygulanmakta olan ‘Ücretli Otopark’ uygulamasına son veriliyor. Bilindiği gibi, Belediye eski Başkanı HasanBalaman döneminde başlatılan ve ihale ile çeşitli firmalara verilen otopark işletmeciliği uygulaması 2009 yılında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın göreve gelmesi sonrasında da devam etmişti. Otoparkların ücretsiz hale getirilmesi Başkan Günaydın’ın seçim vaadleri arasında yer alıyordu. Ve aradan geçen 4,5 yılın ardından Başkan Günaydın, ücretli otopark uygulamasının kaldırılmasına karar verdi.

FİRMA İLE SÖZLEŞME UZATILMAYACAK

Her yıl Belediye tarafından yapılan ihale ile çeşitli firmalara verilen otopark işletmeciliği konusunda geçen yıl ihaleyi kazanan firma ile imzalanan sözleşme 11 Eylül 2013 günü mesai bitiminde sona eriyor. Belediye, söz konusu firma ile imzaladığı sözleşmeyi bir daha uzatmayacak.

GÜNAYDIN: SÖZLEŞME 1 YILLIK YAPILDI

Ücretli otoparkların süresini 1 yıl daha uzattıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Ücretli otopark uygulamasını içeren sözleşmeyi uzatmayı düşünmüyoruz. Zaten bu konuda ilgili firmaya da gerekli tebligat yapıldı otoparklar bu ay sözleşme bitimi olan tarihte kaldırılacak. Firmayla da sözleşme 1 yıllık olarak yapıldı.

12 EYLÜL’DE OTOPARKLAR ÜCRETSİZ OLACAK

Buna göre, şehir içindeki otoparkları işleten şirket ile sözleşmemiz 11 Eylül’de dolacak ve otoparklar 12 Eylül sabahından itibaren ücretsiz olacaktır.”

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...