“Siyaset istiyorsanız alasını yaparım”

9 Eylül 2012 19:11

Türkiye  Emekliler Derneği Isparta Şubesinin Olağan Kurulu siyasi tartışmalara sahne oldu. AKP Milletvekili Recep Özel’in konuşması sırasında emekliler Özel’e laf attılar. Buna sinirlenen Milletvekili Özel; “Ben burada siyaset yapmıyorum. Emeklilerin sorunları için yaptıklarımızı anlatıyorum. Ama isterseniz siyasetin alasını yaparım” diye çıkıştı.

Cumartesi günü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Milletvekili, Belediye Başkanı ve Siyasi Partilerin İl Başkanlarının da katıldığı Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesinin olağan genel kurulunda siyasi tartışmalar yaşandı.

AKP’LİLER VE MHP’LİLER KONGREYE GEÇ KALDI

Derneğin Genel Başkanı Kazım Ergün’ün divan başkanlığını yaptığı kongreye AKP Milletvekili Recep Özel’in de içinde bulunduğu AKP’liler ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da içinde bulunduğu MHP’liler geç geldi.

MİLLETVEKİLİ ÖZEL’DEN İLK

KONUŞTURULMASINA ESPRİLİ TEPKİ

Kongrenin açılış konuşmalarının ardından Divan Başkanı Kazım Ergün, misafirlere söz vereceğini belirterek ilk sözü AKP Milletvekili Recep Özel’e verdi. Milletvekili Özel bu duruma esprili bir şekilde tepki göstererek; “Sayın Başkan normalde tüm siyasi parti il başkanları konuşur ve son olarak iktidarın Milletvekili olarak söz bana verilirdi ama ilk önce beni kürsüye davet ederek hükümete ve partimize yapılacak eleştirileri baştan mı kesmek istediniz. Neyse önemli değil. Önemli olan icraattır” dedi.

“EMEKLİLERİMİZİN SORUNLARI TABİİKİ VARDIR”

Milletvekili Recep Özel, konuşmasında; “Sizler yıllarca bu vatana, bu millete hizmet ederek emekli oldunuz. Ülkemizde emeklilerin durumu son yıllarda çok düzelmiş durumdadır. Ben, emeklilerin hiç sorunu yoktur demiyorum. Elbette ki vardır. Ama, bu sorunlarda büyük bir iyileştirme yaptığımızı ifade etmek istiyorum.

“BURADA SİYASET YAPILACAKSA BEN ALASINI YAPARIM”

Öte yandan, Ak Parti olarak gerek ilimizi gerekse Türkiye’yi baştan sona imar ettik. Örneğin, Isparta’da toprak yola sahip hiçbir köyümüz kalmamıştır. Tamamı asfalt ve köy meydanı düzenlemesi ile düzenlenmiştir” dedi. Bu sırada arka sıralardan bir emekli; “Geç onları duble yollara gel” diye Milletvekili Özel’in konuşmasını kesti. Milletvekili Özel de; “Evet oraya da geleceğim. Isparta’dan çıkıyorsunuz tamamen duble yol ile Ankara’ya kadar gidiyorsunuz. Bu güzel bir şey değil midir? Bu medeniyet değil midir?” dedi.  Bunun üzerine salondaki laf atmalar artınca Milletvekili Özel “Eğer burada siyaset yapılacaksa ben alasını yaparım. Bana laf atan arkadaş emekli olarak siyaset yapacaksan ben senden daha fazlasını yaparım” diyerek tepki gösterdi.

TARTIŞMALARA DİVAN BAŞKANI ERGÜN EL KOYDU

Kongrede salondaki tartışmaların büyümesi üzerine Divan Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün olaya el koyarak; “Kongrelerde kürsüde konuşan kişiye kongreye katılanların laf atma hakkı yoktur. Eğer, kongreye katılanlar konuşmak isterlerse söz isterler ve kürsüye çıkıp dertlerini anlatırlar. Böyle laf atmazlar, atamazlar. Kimsenin kongrenin olgunluğunu, disiplinini bozmaya hakkı yoktur” dedi.

“BURADA KONUŞMA YAPMAK

HERKESİN DEMOKRATİK HAKKIDIR”

Milletvekili Recep Özel, bu uyarı ile kesilen tartışmaların ardından kürsüdeki konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Özel; “Herkesin burada konuşma hakkı vardır ve bu demokratik bir haktır. Ancak, burada emeklilerin kongresini yapıyoruz. Konu Duble yol değil. Bu konuları ayrı bir yerde oturur konuşuruz. Burada emeklilerin sorunlarını konuşmalıyız” dedi. Kongrede daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve kongreye katılan diğer siyasi parti İl Başkanları da birer konuşma yaptılar. 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...