Vali Özkan OSB’de yönetimden brifing aldı

9 Eylül 2013 18:41

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu ve yönetimiyle biraraya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ile yetkililer, Vali Özkan’a Isparta Süleyman Demirel OSB’nde mevcut durum, talepler ve yeni OSB veya genişleme ihtiyaçları konusunda bilgi verdi.

Isparta’da kısa bir süre önce görevine başlayan Vali Vahdettin Özkan, ayağının tozuyla katıldığı Ortak Akıl Platformu’nun toplantısının ardından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte Isparta Süleyman Demirel OSB Müdürlüğü’nü ziyaret ederek mevcut durumla ilgili bilgi aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, üye İrfan Özkutlu, OSB Müdürü Kadir Tekin ile müdürlük uzmanları, Vali Özkan’a Isparta ve bölge ekonomisinin önemli dinamiklerinden OSB hakkında bilgiler verdi.

Vali Özkan’ın göreve kısa bir süre önce başlamasına karşın sahaya inerek Isparta Süleyman Demirel OSB’ne yerinde tespit ziyareti için teşekkür eden Yönetim Kurulu Başkanı Karabulut, Isparta şehir merkezine26 kmuzaklıkta Gümüşgün mevkiinde İzmir-Antalya-Ankara karayolu kavşağına yakın252 hektaralanda 1992’de kurulan OSB’nin kalan 4 parsel yerin talepleri karşılamakta yetersiz kaldığı, yeni OSB’nin kurulması veya genişlemesinin ihtiyaç olduğunu söyledi. İşadamlarının da bulunduğu toplantıda, OSB’nin arkasında 260 bin dönüm daha yer bulunduğu ve kamulaştırmanın yapılıp kurulmasını beklediklerini söyleyen Karabulut, 2. OSB’yi hayata geçirmek için desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eti.

Isparta ekonomisinin temel dinamikleri ve gelişimindeki öncelikleriyle ilgili bilgilenme ve değerlendirme amacıyla yerinde tespit ziyaretlerini sürdüreceğini belirten Isparta Valisi Özkan, Valilik olarak BAKA ve ilgili kurum - kuruluşlarla görüşülerek koordinasyon sağlanıp sorunların çözümü noktasında her türlü katkının sağlanacağını belirtti.

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...