CHP 89 yaşında

9 Eylül 2012 19:13

Cumhuriyet Halk Partisi 89. Kuruluş yılını kutluyor. Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek; “Günümüzde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve bu projenin eş başkanı olan işbirlikçi emperyalistlerin amacı Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü parçalamaktır” dedi.

9 Eylül 1923 de kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 89. kuruluş yıl dönümü için  dün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Törene; Partinin Milletvekili Ali Haydar Öner’in yanı sıra, İl Başkanı Vedat Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

LÜTFÜ ÇAKMAKÇI TÖRENDE

Dünkü törende en çok dikkati çeken isim ise Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Lüftü Çakmakçı oldu. Bilindiği gibi Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, 1996 – 2004 yılları arasında 2 dönem Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunmuştu.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK İL BAŞKANI

VEDAT ŞENOL TARAFINDAN SUNULDU

Törende ilk olarak Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra partinin çelengi İl Başkanı Vedat Şenol tarafından Atatürk anıtına sunuldu. İl Başkanı Vedat Şenol çelenk sunumunun ardından partililere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün 9 Eylül. Milli mücadelemizin zaferle sonuçlandığı, emperyalist uşakların denize döküldüğü ve kurtuluşa erdiğimiz günün 90. Yıldönümü. Kutlu olsun.

“CHP’NİN 89. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Bugün 9 Eylül. ‘Millet bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ve tam bağımsızlık için ‘Ya istiklal ya ölüm’ kararı alınan Sivas Kongresini  birinci kongresi sayan halk fırkasının yani Cumhuriyet Halk Partisinin 89. Yıldönümü. Kutlu olsun. Bugün ulusal tarihimiz için özel bir gündür. Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra Anadolu’nun dört bir tarafı emperyalist güçlerce fiili işgale uğramıştır. İşgale karşı Ulusal Bağımsızlık mücadelemize dayanan partimiz, Anadolu ve Rumeli Müdafa – i Hukuk Cemiyetinin devamıdır.

“PARTİMİZ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ ATATÜRK’ÜN

YAPTIĞI YENİLİKLER İLE GELİŞTİ VE BÜYÜDÜ”

İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Saltanat ve Hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyetin ilanı ile ulusal birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır. Eğitim ve Hukuk sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ülkemizi tüm alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak devrimlerin yapılması ile, ulusal sanayi ve ekonomimizin gelişmesine ve sosyal alanda aydınlanmasına öncülük etmiştir. Partimiz çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir.

“GÜNÜMÜZDE BOP EŞBAŞKANI İŞBİRLİKÇİLERİN

AMACI BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZMAKTIR”

Partimizi kuranlar Ulusal Bağımsızlık mücadelemizin eşsiz kahramanlarıdır. Dünyada devlet  kuran tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi bugün kuruluşunun 89.yıldönümünü kutlamanın  sevincini yaşamaktadır. Günümüzde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve bu projenin eş başkanı olan işbirlikçi emperyalistlerin amacı Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü parçalamaktır.

“TÜM VATANSEVERLERİ CHP’YE DAVET EDİYORUZ”

Dün olduğu gibi bugün de işgalci, bölücü, sömürgeci, emperyalist güçlerin karşısında  sağlam ilkeleri ve inancı ile Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Bu nedenle ülkesine sahip çıkmak isteyen vatanseverleri Cumhuriyet Halk Partisine davete diyoruz.

“ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUZ”

5 Eylül 2012 günü Afyonkarahisar’daki büyük faciada şehit olan  askerilerimize ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki şehitlerine rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Başta kurucumuz ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisine emek veren ve oy veren tüm partililerimizi saygı ile anıyoruz” dedi.

 

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...