“Planladığın işleri bitirip gel diye Allah beni almadı”

9 Eylül 2012 19:15

Önceki gün uzun bir süredir yaşamını sürdürdüğü İstanbul’dan Barla’daki evine gelen Şevket Demirel dün Orkav tesislerinde düzenlenen Karpuz Festivalinde dostlarıyla buluştu. Çok sayıda Ispartalı ve dışarıdan gelen misafirlerine yaptığı konuşmada “ Karpuz Festivalini karpuzları pazarlamak için değil, dostlukları pekiştirmek ve geliştirmek için yapıyoruz.  Üzerinde bulunduğunuz bu arazi bir zamanlar dikenlerle dolu idi. Kuru ziraat yapılırdı. Zaman içinde git gide tarım teknoloji merkezi haline dönüştü. Kavakçılıkla başladık. Odun veren her nebata eğildik. Bugün burada bütün bodur fidanları yetiştiriyoruz. Yılda 2 milyon dolayında fidanı üretip satıyoruz, dağıtıyoruz.  Yetiştirdiğimiz kavunlar  bir   Kazakistan seyahatimizde Türkmenbaşı’dan aldığımız kavunların çekirdeklerinden  elde edilmiştir.  Mayıs ayı başında buradaki seralarda yetiştirdiğimiz domatesleri Rusya’ya ihraç ettik. Rusya Devlet Başkanı Putin’in kahvaltı sofrasında buranın domatesleri vardı.

Bu Karpuz Festivaline iki sene hastalığım dolayısıyla katılamadım. Daha önce 3 sene de  sistemin kanı durdu. Bu süreçte planladığın işleri  bitirip gel diye Allah beni almadı. Sizlerle tekrar birarada olmaktan çok mutluyum.”

 Karpuz Festivaline katılanlar arasında Isparta CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, eski milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta eski Valilerinden Ertuğrul Dokuzoğlu, SDÜ eski Rektörlerinden  Lütfü Çakmakçı, Isparta Mahalle Muhtarları, Afyon, Burdur,  Antalya ve Isparta’dan çok sayıda  Demirel ailesinin dostları festivale katıldılar.  Misafirlere kavurma et, patlıcan musakka, karpuz, kavun ve mısır ve şeftali ikram edilirken organizasyonun ve servisin başarısı takdir topladı.

Karpuz Festivali
Bu haber 1466 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...