Şarkikaraağaç’ın çehresi değişiyor

11 Eylül 2013 15:44

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş ilçenin, kasabaların ve köylerin çehresi değiştirmek için kolları sıvadı. 

Şarkikaraağaç’ı yeni bir görünüme kavuşturabilmek için, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını Şarkikaraağaç Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığının ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde Şarkikaraağaç’ı yeni bir şehir havasına bürünecek.

Şarkikaraağaç ilçe Kaymakamlığına atanan Abdullah Akdaş ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda kaldırım taşlarını boyama çalışmalarının yapılması için kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Asıl çalışma ise belde ve köylerde başlaması planlanan dış cephe duvarlarına yapılacak.

Belediye ve Kaymakamlık iş birliğinde gerçekleştirilen çalışma ile herkes kendi evinin dış cephesini beyaza boyanacak.

İlçe Kaymakamı Akdaş, Belediye Başkanı Şafak Ufacık’a verdiği desteğe teşekkür etti.

Kışın yağmurdan yazın ise sıcaklardan etkilenip boyaları kalkan ve silinen cadde ve sokaklardaki bordür taşları boyanarak yenilenmesi planlanıyor. 

Beyaz renkte boyanacak duvarlar, bordür ve kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturacak.

İlçe merkezi, Kasaba ve Köylerde de başlayacak olan çalışmalar Şarkikaraağaç’ın tarihi yapısı nedeniyle oldukça önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, çalışmaların başladığını kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, "Eski canlılığını kaybeden duvarlarımız, kaldırım ve bordur taşlarımız yeniden beyaz renkle boyanıyor.

Şarkikaraağaç’a ayrı bir renk katacak olan boyama işleri tüm ana cadde ve ara sokaklarımızın boyanması ile devam edecek. Beyaz renkte boyanan bordür ve kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturacak.

Yapılan bu çalışmalar belirlenen cadde ve sokaklarda devam edecektir. Beyaz renk ile boyanan taşlar, çevreyi güzelleştirdiği gibi araç sürücüleri ve Yayalar için güvenli hale getiriliyor.

Kavşak bordür taşlarının yanı sıra ev dış cephe ve bahçe duvarlarında da yapılacak olan boyama çalışmasıyla birlikte Şarkikaraağaç’ı modern, estetik ve güzellik sağlamayı düşünüyoruz. Şarkikaraağaç, Kasaba ve Köylerimizi pırıl pırıl modern ve bakımlı bir görünüme kavuşması için yaptığımız çalışmayı çok önemsiyoruz" dedi.

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...