ITSO, 4 ve 17. Meslek Komitelerinden Elektrik Mühendisleri Odası’na ziyaret

11 Eylül 2013 16:04

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 4. Meslek Komitesi ile ( İnşaat Faaliyetleri) 17. Meslek Komitesi (Mühendislik Faaliyetleri) komite üyeleri,  Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Harita Mühendisleri Odası  İl Temsilciliklerinden sonra Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği’ne de ziyarette bulundu. Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Güner  Merdan ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Meclis Üyesi  Salim Güntaç,  4. Meslek Komitesi Başkanı Musa Çağrı Can ve komite üyeleri katıldı.

ITSO 4 ve 17. Meslek komitelerinin ziyaretlerine devam ettiğini belirten ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, mühendislik, müteahhitlik ve  inşaat faaliyetleriyle ilgili tüm kuruluşlarla Isparta’nın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Yeni çıkan kanunlar ve yönetmeliklerle ilgili olarak Elektrik Mühendisleri Odası Temsilciliği ile de değerlendirmeler yaptıklarını belirten ITSO Başkan Yardımcısı Çelik, “Odalarımızla en kısa sürede ortak bir toplantı yapılarak belediyemizin de içinde olacağı bir çalışma ile Isparta’da Kentsel Dönüşüm nasıl olmalı, nasıl bir yol haritası çizmeliyiz, eğrisiyle doğrusuyla birlikte değerlendirip tespit etmeye çalışacağız. ”dedi.

Meslek kuruluşlarının ve odaların önemine değinen Çelik, “Mühendislik Faaliyetleri gösteren odalarımızın proje vizesinden kaçılmaması gerekiyor. Oda denetimlerimizin olmasının bazı sıkıntıları ve sorunları giderecek ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunulmasına da katkı sağlayacaktır. “diye konuştu.

Isparta’nın ulaşım noktasında bazı sorunlarını da gündeme getiren ITSO Başkan Yardımcısı Çelik şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız kapsamında Isparta Demiryolumuz, Pamukkale Ekspresi ve  Göller Ekspresi gibi İzmir ve İstanbul’a yolcu taşımacılığıyla ilgili girişimlerde bulunuyoruz.  Bu ve buna benzer çalışmaları hep birlikte birlik beraberlik içinde yapmamız şehrimizin gelişimi ve ileriye gitmesi adına çok önemli. Ticaret ve Sanayi Odası olarak birlik beraberlik içinde sorunları çözmekten yanayız ve inanıyoruz ki, şehrin dinamikleri hep beraber olursa çözülmeyecek sorun yok.”

Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Güner Merdan da ziyaretlerinden dolayı ITSO Başkan Yardımcısı Çelik’e teşekkür etti. 4-17 Grup komite üyelerinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Merdan, ziyaretlerin faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.  Sorunları birlikte tartışarak çözümlere daha çabuk ulaşılacağını belirten Merdan, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi olarak her zaman istişareye hazır olduklarını söyledi.

 

 

 

Bu haber 1195 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...