“Gerekirse bağımsız aday çıkaracağız”

11 Eylül 2013 16:08

Yaklaşık 4 ay önce kurulan ve tüm engelli bireyleri aynı çatı altında birleştiren Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde şu sıralar hareketli günler yaşanıyor. Üyeler adına konuşan Ramazan Erdoğan, sorunlarının net çözümü için Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliğinde bulunmak istediklerini ve bu noktada 3 siyasi parti ile görüştüklerini ancak birisinin kapılarını kendilerine tamamen kapattığını söyledi. Erdoğan gerekirse bağımsız aday çıkaracaklarını açıkladı.

Engelliler Koordinasyon Merkezi üyeleri adına Ramazan Erdoğan, siyasi partileri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Hatta engelliler adına sitemlerini dile getirerek açıklama yapan Erdoğan, sorunlarının çözümü için Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliğine bir arkadaşlarının seçilmesini istediklerini belirtti. Bu karara kendisi de engelli olan Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de destek verdi.

İL GENELİNDE 30 BİN ENGELLİ ARKADAŞIMIZ VAR

Bu üyelikleri sorunlarının çözümü için istediklerini belirten Erdoğan, “Belediye Meclisi’nde engelli vatandaşlarımızın da olması gerekiyor. Sorunlarımızın başlıcalarından olan konut şikâyetimiz var. Bazı engelli arkadaşlarımız kirada oturuyor. Fiziki ortamıyla engellilerimize uygun ev ve binalar bulamıyoruz. Belediye Meclisi’nde bir engelli temsilcimiz olsaydı orada vereceği bir önergeyle, yeni konutlarda erişim, ulaşım ve fiziki yapılarda engellilere uygunluk dikkate alınacaktı” dedi.

BAYRAKTAR SÖZ VERDİ AMA YAPILMADI

Öte yandan bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birebir görüştüğünü bu sorunu sadece Isparta’da değil tüm Türkiye’de çözeceğine söz verdiğini belirtmesine rağmen halen daha sorunun giderilmediğini ifade eden Ramazan Erdoğan, “Bakan olmadan önce TOKİ’nin başındaydı. Kendisini telefonla arayarak Çünür TOKİ’deki rampaların engellilere uygun olmadığını söyledim. Ayrıca bunu yazılı olarak da dile getirdim. Kendisi bana bunu Türkiye çapında düzelteceğini iletti. Ama gelinen noktada halen bir iyileştirme olmadı. Engellilerimize yönelik ucuz konutlar yapalım. Kira öder gibi taksitlerini ödesin.

KONUT NOKTASINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Eğer belediye meclisinde bir temsilcimiz olsaydı bu yönde bir önerge verecekti. Başkanlık makamı da buna destek verirdi diye düşünüyoruz. Ancak ne yazık ki gerek belediye meclisi gerekse il genel meclislerinde engelli vatandaşlarımıza gereken yer verilmedi. Orada bizim sorunlarımız çok fazla dile getirilmedi. Son dönemlerde özellikle il genel meclisinde konuşmalarım var. Konut sorununu dile getirdim. Ama bunlara çözüm üretilmedi. Onun için meclislerde en az bir tane engelli vatandaşımızın olmasını istiyoruz” diye konuştu.

SİYASİ PARTİNİN BİRİ BİZE KAPILARINI KAPATTI!

Diğer taraftan meclis üyeliği için siyasi partilerle görüşmeye başladıklarını ancak birisinin kapılarını kendilerine tamamen kapattığını dile getiren Erdoğan, “3 siyasi partiyle görüşmelerimiz var. 2 partimizle şuanda görüşüyoruz ancak ne yazık ki bir siyasi parti kapılarını bize kapattı.  Merkez ilçe başkanlığıyla bir görüşmemiz oldu. Uzun yıllardır o teşkilatta hizmet veren arkadaşımızı belediye meclis üyesi olarak göstermek istedik. Ama ne yazık ki il başkanım olaya sıcak bakmadığı gibi kapıyı da kapattı. Diğer siyasi partiler şuanda olumlu bakıyor ama dilerim onlarda bize o kapıyı kapatmazlar” şeklinde konuştu.

GEREKİRSE BAĞIMSIZ ADAY ÇIKARACAĞIZ

Siyasi partilerden gerekli desteği alamadıkları takdirde bağımsız aday çıkaracaklarını ve kimseye destek vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Kapatırlarsa belediye ve il genel meclislerine birer tane bağımsız engelli aday koymayı düşünüyoruz. Isparta’da 30 bin engelli vatandaşımız var. Tek tek dolaşarak bu engelli adaylarımıza oy isteyeceğiz. Ben aday değilim ama aday göstereceğiz. Isparta halkının da destek vereceğine inanıyoruz. Böylelikle bu sayının iki katına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

ENGELLİ ADAYI OLMAYAN GÖNÜL KAPIMIZI ÇALMASIN

Kendisi de engelli olan Çünür Muhtarı Kadriye Bilgiç de Erdoğan’ın konuşmalarına sonuna kadar katıldığını ve gerekli desteği sağlayacağını belirterek “Engelli Adayı Olmayan Gönül Kapımızı Çalmasın diye bir sloganla yola çıktık. Belli bir beklentilerimizi açığa vuramadık. Ancak resmi müracaatlarımızda gerekli şeyleri alamadık. 3 siyasi partiyle görüştük. Bir parti bize kapısını kapattı. Ancak geri döneceklerine inanıyorum. Bir kez daha kendileriyle konuşalım diyoruz.  Özellikle milletvekiliyle görüşmek istiyoruz. Diğer siyasi partilerden olumlu cevap aldık diyebiliriz.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAK VE KENDİMİZİ İSPAT ETMEK İSTİYORUZ

Biz merkezde toplanıp birlikte güzel işlere imza atıyoruz. Siyasi partiler engellileri aday olarak göstermezse biz de bağımsız aday çıkartacağız. Isparta halkının da desteği olacağı inancındayız” ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...