“3 üniversite daha kurma hayalimiz var”

11 Eylül 2013 16:09

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni seçim dönemine ilişkin yeni yatırımları ve hedeflerini açıkladı. Bilgiç, başta Isparta’ya 3 yeni üniversite daha kazandırma hayallerinin olduğunu ve ayrıca yeni bir futbol sahası daha yapacaklarını açıkladı. Bilgiç ayrıca, Belediye Başkanı Günaydın’ı sert bir dille eleştirdi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya kazandırmak istediklerini yeni projeleri açıkladı. Bunun yanında gündemi de değerlendiren Bilgiç, rahatsızlık duyduğu bir konuyu da bizimle paylaştı.

BİZİ BAŞKA İLLERLE DEĞİL MUHALEFETLE KARŞILAŞTIRIN

Isparta basınını yakından takip ettiğini ve genelde kendileriyle başka illerdeki siyasilerin karşılaştırıldığını gördüğünü belirten Bilgiç, “Mesela bizim icraatlarımızı Burdur ve Afyonkarahisar’daki kendi arkadaşlarımızla yarıştırıyorlar. Hâlbuki bizde değerlendirme yapmak gerekiyorsa muhalefetle değerlendirmek lazım” dedi.

ISPARTA’DA 3 ÜNİVERSİTE KURMAYI HAYAL EDİYORUZ

Öte yandan yeni projelerini açıklayan Bilgiç, eğitim alanında Isparta’da çığır açmak istediklerini vurguladı. Bu noktada yapılanları sıralayan Bilgiç, şöyle devam etti; “Eğitimde gelinen nokta akıllı tahtadan tablet PC’lere, ders kitaplarına kadar dağıtım yapılıyor. Tüm bunlar Türkiye’de yapılıyor da Isparta’da yapılmıyor mu? Her ilde üniversitemiz var. 163 üniversite var. Bugün Isparta’da 3 üniversite kurmayı hayal ediyoruz. 2 devlet 1 vakıf üniversitesi. Bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bizden önce gelen gelirlerle şimdi gelenler arasında çok mu fark var? Hayır. Bu ülkede yolsuzluğun önüne geçildi. Kaynaklar daha dikkatli kullanılmaya başlandı. Ayrıca Isparta’da 1449 kişiye 2 milyon 685 bin TL işsizlik parası ödedi bu devlet.

ISPARTA’DAKİ YATIRIMLAR KENDİ KENDİNE Mİ GELDİ?

Burdur’a gidin, oradaki gazetelere bir bakın. BAKA kuruldu Isparta’ya. Kendi kendine mi geldi? Milletvekili olarak biz getirdik. TKDK 10 ilde pilot başladı. Biz getirdik. Kara Havacılık Okulu’nu Isparta’ya getirdik. Bu yönde Burdur’da bir serzeniş olduğunu görmedim. Orman Bölge Müdürlüğü burada. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları ve hizmetleri diğerlerinin yapmış olduğu hizmetlerle karşılaştırın. Teşvik tek bacaklı bölgeye dayalı değil. 4 bacaklı. Sektörlerle ilgili Isparta’nın alamadığı var mı?

BAŞKAN GÜNAYDIN KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLFGİLENMEDİ!

Diğer taraftan Gülistan Mahallesi’ne hayırlı olsun. Buna katkı veren tüm Belediye Meclis Üyelerine de teşekkür ederim. Ama Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın aslında kentsel dönüşümle hiç ilgilenmemiştir. Belediye Meclisinde 2 MHP’li arkadaşımız buna destek vermiştir. Belediye başkanı karşı oy kullandı. Ayrıca Bir hayırsever çıkıyor okul yapacak Belediye Başkanı ona da karşı çıkıyor! Gülistan’da bir an önce kentsel dönüşüm olması lazım. Meclis Belediye Başkanına rağmen bunu beceriyor ancak başkan bunu engellemeye yönelik atılımlarda bulunuyor. Kentsel Dönüşümü sadece Gülistan’la sınırlamamak gerekir. Belediyeyle alakalı bir durum olmalı. Ancak Belediye Başkanı Günaydın bu konuda duyarsız! Ancak biz kentsel dönüşüm çalışmalarını Isparta’da yapmaya devam edeceğiz.

BİR FUTBOL SAHASI DAHA YAPACAĞIZ

Bu arada Belediye Başkanı Ispartaspor’a destek vereceğini ve bu yönde tesisler yapacağı sözünü vermişti. Bunlar seçim vaatlerinde var. Tesisler nerede? Neden bu taahhütleri yapmadın Yusuf Ziya Bey? Ama biz bir futbol sahası daha yapacağız. Defterdarlığımız yer gösteriyor.

HERKES BİZİM ADAYIMIZ NASIL OLACAK DİYE MERAK EDİYOR AMA KİMSE GÜNAYDIN GERÇEKTEN MHP’NİN ADAYI OLMALI MIYDI? DİYE TARTIŞMIYOR

Adaylıkla ilgili konuya da değinecek olursak diğer partiler büyük bir telaş içerisinde adaylarını açıkladı. Genel merkezimiz değerlendirmeleri yapıyor. Önümüzdeki günlerde genel merkezin belirlediği belediye başkan adayları yavaş yavaş açıklanacak. AK Parti’nin adayı nasıl olmalı? şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. MHP’nin adayı nasıl olmalı? Acaba adayı Yusuf Ziya Günaydın mı olmalıydı? Niye kimse bunu tartışmıyor? Ancak adayımızda kısaca olması gereken özellikleri bahsetmek gerekirse; Halkın içinde yaşamaktan haz duyacak birisi olmalı. Şehircilik bilinci yüksek olmalı. Egolarını tatmin etme noktasında olan birisi değil de marka bir şehir düşünen ve bunun faaliyete geçirecek bir isim olmalı. Üniversiteyle bütünleşecek, Isparta'yı marka şehir haline getirecek bir belediye başkan adayı olmadır.

AK Parti’nin adayı için fırtınalar kopartılırken diğer partilerde böyle olmadı!

DAVRAZ’A KAPALI PAZAR YERİ YAPTI ESNAF YAĞMURDAN,

GÜNEŞTEN KORUNMAK İÇİN ŞEMSİYE AÇIYOR!

Günaydın’ın müthiş projelerine gelecek olursak Davraz Mahallesi’nde 18 metrelik yüksekliği olan kapalı Pazar yeri yaptı. Yağmurdan korunmak için esnafımız şemsiye açıyor. İlk başkanlık döneminde Halıkent’te yaptığı bir yer vardı. 10 santim kar yağdı, çökmüştü. Burası kar gördüğünde bu yükseklik ne olacak? Vatandaş nasıl korunacak? Fuar Alanı yapıyorsun, çöküyor. Dua ediyorum çok şükür kimse bunun altında kalmadı.

120 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BORÇ VAR

Isparta Belediyesi’nin 120 milyon TL’nin üzerinde bir borcu var. İller Bankası’na 1 Nisan 2009’da bu belediyenin 4 milyon 269 bin 628 TL borcu vardı. Bugün ise 16 milyon 133 bin 400 TL. Vergi dairelerine olan borç 1 Nisan 2009 tarihinde 16 milyon 386 bin TL. Borçta yapılandırma yapıldı 8 milyon TL’lik yaklaşık borç silindi. Bugünkü olan borç 37 milyon 720 bin TL. SGK’ya 1 Nisan tarihinde 17 milyon 400 borç var, bugün ise 35 milyon TL. Isparta Belediyesi’nin gelmiş olduğu borç miktarı 100 milyon TL’ye yakın. Ondan sonra çıkacaksınız ben şunları yaptım diyeceksiniz. Yapılan hiçbir şey yok ortada.”

 

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...