“Besihane bile modern kalır bu yapının yanında”

12 Eylül 2013 15:22

Hoyranlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Ve Kültür Derneği (HOYDER) Başkanı Yusuf Erdoğan, Kumdanlı Sağlık Ocağı binasının bakımsızlığından ve sağlık personeli eksikliğinden yakındı.

HOYDEİR Başkanı Erdoğan, yetkililere şöyle seslendi: “Isparta Senirkent yada Barla yolundan Yalvaç’a giderseniz, Hoyran-Kumdanlı’daki keskin sağ virajlı rampaya varmadan sağda, Yalvaç’tan Senirkent istikametine giderseniz yine Hoyran- Kumdanlı  virajını geçince solda bir yapı görürsünüz arkasında lojmanı olan.

Ne olduğunu anlamanız için çok dikkatli bakmanız gerekir. Dış görünüşüne göre besihane, tavuk çiftliği vs. diyemezsiniz, çünkü bugün onlar bile çok modern kalır bu yapının karşısında.

Evet dostlarım, sağlıkta çağ atladığımız, Yalvaç’a  Doktor yağıyor dediğimiz bir dönemde, bu yapı Kumdanlı sağlık ocağı.

İçerisi nasıldır nasıl çalışır bilmiyorum. Ama yöre halkı ile görüştüğümde Bölgedeki diğer sağlık ocaklarının da bundan farklı olmadığını, ancak özellikle Doktorumuzdan çok memnun olduklarını söylediler. Yalnız sağlık personelinde, özellikle ebe eksiklik olduğunu da dile getirdiler.

Dış görünüşü anlatmaya dilim varmıyor dostlarım. Çevre düzenlemesi yok, sıvası boyası dökülmüş, etrafı sararmış kuru otlar bakımsız ağaçlarla kaplı, İki tane bayrak ve direği var, Türk ve sağlık Bayrağı, insan eli değmemiş. Bayrak olduğunu anlamanız için çok dikkatli bakmalısınız. İnsanlara hayat veren yerin bayrakları adeta hayata ters bakıyorlar. İnşallah dışı sağlık ocağına benzerse içine de girer gerekli bilgileri alırız, eksiyi de varsa güzellikleri de  kamu oyuyla paylaşırız.

Hangi çağdayız Allah aşkına?. Ha şunu da söyleyeyim dostlarım; burası yeni bu hale gelmiş değil, 7 yıldır sık geçerim oradan, 7 yıldır durum aynı. Her geçişimde içim cız ederek  düzelir diye bekledim, ama nafile.

 Devlet de devamlılık esastır, bu benim gördüğümü hiçbir sorumlu devlet yetkilileri görmez mi. Buradan İlçe Sağlık Müdürlüğünü, İl Sağlık Müdürlüğünü, Sağlık Bakanlığını benim gördüğümü görmeye ve önlem almaya davet ediyorum.

Bu konuyu kamu oyu ile paylaşmayı bir sivil toplu örgütü başkanı olarak görev kabul ederek paylaştım, Sürç-i lisan ettiysem affola.

 Bu vesile ile özellikle bölge halkına sağlıklı günler diliyorum”.

                                                                                                                                                                                   

Bu haber 1405 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...